'Pazarda yangın var, kıl biberin kilosu 24 TL'

CHP TEKİRDAĞ VEKİLİ DR. İLHAMİ ÖZCAN AYGUN, ÇORLU PAZARINI GEZDİ“KIL BİBERİN KİLOSU 24 TL, MEVSİM SEBZESİ SAKIZ BAKLANIN KİLOSU 10 TL, KARNABAHARIN KİLOSU 8 TL, SEMİZOTUNUN BAĞI 5 TL”

Vekil Haberleri 14.03.2019, 16:06 14.03.2019, 16:06
'Pazarda yangın var, kıl biberin kilosu 24 TL'

CHP TEKİRDAĞ VEKİLİ DR. İLHAMİ ÖZCAN AYGUN, ÇORLU PAZARINI GEZDİ
“KIL BİBERİN KİLOSU 24 TL, MEVSİM SEBZESİ SAKIZ BAKLANIN KİLOSU 10 TL, KARNABAHARIN KİLOSU 8 TL, SEMİZOTUNUN BAĞI 5 TL”

“DEMEK Kİ İTHALAT DA ÇÖZÜM DEĞİLMİŞ!

“ÇARE YERLİ Ü-RE-TİM”

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, pazarın nabzını tutmak için yeni açılışı yapılan Çorlu Salı Pazarı’nı gezdi. Pazarcılarla konuşan Aygun, tanzim satış noktaları ve ithalatın da mutfaktaki yangını söndüremediğini vurgulayarak, “Merak ediyorum, bu fiyatlarla vatandaş nasıl alışveriş yapsın” diye sordu. Pazarcılar da “Fiyatlardan biz sorumlu değiliz, tarımı desteklemeyenler sorumlu” diye feryat etti.

Aygun, Çorlu Salı Pazarı’nda pazarcılarla sohbet etti. “İşler nasıl” diye sorunca, “Perişanız, 3-4 aydır daha da kötüyüz” yanıtını aldı. Aygun, mevsim sebzesi olan sakız baklanın kilosunun 10 TL, karnabaharın kilosunun 8 TL olduğunu görerek, “Fiyatlar uçuyor. Domatesin kilosu 6 TL, salatalığın kilosu bir ara 6 TL’ye düşmüştü, şimdi tekrar 9 Lira olmuş. Kabağın kilosu 8 TL kıl biberin kilosu 24 TL, çarliston biberin kilosu 8 TL. Anlaşılan tanzim satış noktaları da ithalat da sebze ve meyve fiyatlarını düşürememiş! Mutfakta yangın var” dedi.

ÇARE YERLİ ÜRETİM

Aygun, “Çare ne ithalat ne tanzim. Çare, tarımsal desteklemelerin zamanında verilmesi, mazot, gübre, tohum ve ilaçta sübvanse politikasıdır. Yerli üretimi teşvik etmeden fiyatları indiremezsiniz” diye konuştu.

Patates ve soğan fiyatlarına göz atan Aygun, “200 bin ton gümrüksüz patates ithalatına gidilecek.. Patatesin kilosu pazarda şu an 4 TL, soğanın kilosu 5 TL. Fiyatlar el yakıyor” dedi. Bunun üzerine araya giren bir Pazarcı, “Bizim suçumuz yok, tarıma destek vermeyenler suçlu” dedi.

Türk çiftçisini mi İran çiftçisini mi destekliyorsunuz?

Aygun, “21 ilde patates dikimini yasaklıyorsunuz. 200 bin ton patates ithal ediyorsunuz. Allah aşkına siz  Türk çiftçisini mi Ukrayna, Rusya, Mısır ve İran çiftçisini mi destekliyorsunuz?” diye tepki gösterdi.

Aygun’un bu sözleri üzerine araya giren bir çiftçi, “Petrol tanzimi de istiyoruz Başkan. Bizim gemilerimiz de yok, tankerle çekemiyoruz” diye feryat etti!

Yorumlar (0)