Pazar tezgahlarında acı tablo: Satacak mal alamıyorlar

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ve İlçe Başkanı Hüseyin Oğuz ile birlikte pazaryeri ziyaretinde bulunarak pazarcı esnafı ve vatandaşlarla görüştü, yaşadıkları sıkıntıları dinledi. Başevirgen, “ Alıcıdan satıcıya tablo çok vahim. Pazarcı satacak mal alamıyor, vatandaş yüksek fiyatlar nedeniyle alamadan geçiyor.” Dedi.

Vekil Haberleri 08.02.2021, 16:46
Pazar tezgahlarında acı tablo: Satacak mal alamıyorlar

Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, son günlerde artan sebze ve meyve fiyatlarının hem vatandaşları hem de pazarcı esnafını kara kara düşündürdüğünü belirterek “Çarşı pazar ateş pahası. Fileler dolmuyor. Sebze ve meyve fiyatlarında geçen yılın aynı dönemine göre % 50’ye yakın bir artış yaşanıyor. Vatandaşlar, artan fiyatlardan dolayı tezgahlara korkarak yaklaşıyor. Çoğu da sadece bakıyor ve almadan geçiyor. Çünkü alım gücü çok düşük. Görüştüğümüz vatandaşlarımız, aynı pazar alışverişinde iki farklı sebzeyi bir arada alamadıklarını, birini almışlarsa kendilerini şanslı sayarak bir başka sebzeyi öbür haftanın alışverişine bıraktıklarını söylüyor. Çoğu vatandaşımız ise meyvenin artık lüks olduğunu, neredeyse hiç meyve alışverişi yapamadıklarını dile getiriyor. İktidara da ‘çoluk çocuğumuza ne yedireceğiz’ diye soruyorlar. ” Dedi.

“Pazarcı Satacak Mal Alamıyor”

Artan hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşların sebze ve meyveden kısarak diğer ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını söyleyen Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “Pazarcı esnafı için de durum farklı değil. Maliyetler çok yüksek. Ürünler tezgaha gelene kadar iki hatta üç kez el değiştiriyor. Üreten ürettiğinden para kazanamadığı gibi, komisyoncudan ürünü pahalıya alıp tezgahta da pahalı satmak zorunda kalan esnaf da perişan. Birçok pazarcı, tezgahını dolduracak meyve sebzeyi bile alamıyor. Vatandaşlarımız gerçek bir açlık ve sefalete sürüklenmiş halde. “ dedi.

Yorumlar (0)