ÖZGÜR ÖZEL: TKİ’YE BAĞLI EGE LİNYİTLERİ İŞLETMESİ’NDE İDARİ İZİN KULLANDIRILMIYOR

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, koronavirüs salgınıyla mücadele sırasında, Türkiye Kömür İşletmeleri’ne bağlı Ege Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü’nde kronik hastalara idari izin kullandırılmadığına ilişkin şikayetler aldığını belirterek, “Koronavirüs vakalarının giderek artış gösterdiği bir dönemde vakaların azaltılabilmesi için koronavirüsle mücadele kapsamında alınan önlemlere riayet edilmesi gerektiği ortadadır. Buna da en başta kamu kurumlarının riayet etmesi gerekir” dedi.

Vekil Haberleri 10.09.2020, 14:56 10.09.2020, 15:01
ÖZGÜR ÖZEL: TKİ’YE BAĞLI EGE LİNYİTLERİ İŞLETMESİ’NDE İDARİ İZİN KULLANDIRILMIYOR

CHP’li Özel, yaptığı açıklamada, “Tüm dünyayı saran koronavirüs salgını sürecinde, sağlık çalışanları, market ve AVM çalışanları, berberler ve garsonlar gibi madenciler de yüksek risk grubu olarak tanımlanmakta, yaygın test yapılması başta olmak üzere salgından korunmaları için ekstra önlemler alınması gerektiği düşünülmektedir. Bakanlığınızın ilgili kuruluşu olan Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü’ne bağlı Ege Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü’nde 2020/8 sayılı Cumhurbaşkanlığı genelgesine aykırı olarak kronik hastalara idari izin kullandırılmadığı belirtilmektedir. İdari izin talep eden personele de amirleri ve İşletme Müdürü tarafından mobbing uygulandığı ileri sürülmektedir” dedi.

ÖNLEMLERE RİAYET EDİLMELİ

Özel, “Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü’ne bağlı diğer işletmeler olan Tavşanlı’daki Garp Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü ile Çanakkale Çan’daki Çan Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü’nde genelgeye aykırı bir uygulama olmadığı ifade edilmektedir” ifadesini kullandı” ifadesini kullandı. Konuya ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdiğini de anımsatan Özel, “Koronavirüs vakalarının giderek artış gösterdiği bir dönemde vakaların azaltılabilmesi için koronavirüsle mücadele kapsamında alınan önlemlere riayet edilmesi gerektiği ortadadır. Buna da en başta kamu kurumlarının riayet etmesi gerekir” dedi.

Yorumlar (0)