banner773

ÖZGÜR CEYLAN SORDU MİLLİ EĞİTİM SORUŞTURMA BAŞLATTI

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan’ın gündeme getirdiği Atatürk’e, CHP’ye ağır hakaret içeren ve çocuklara “İslam için Cihat” fetvası veren Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilere “Okutulması zorunlu” olarak tavsiye edilen kitap, tavsiye listesinden çıkarılarak soruşturma başlatıldı. Ceylan’ın konuyla ilgili verdiği soru önergesinin ardından, Milli Eğitim Bakanlığı kitapla ilgili okullara yazdığı yazıda, “Bahse konu kitabın yerine Kemal Tahir’in “Esir Şehrin İnsanları” kitabının tavsiye edildiği” ve “Sorumlular hakkında soruşturma açıldığı” bildirildi.

Vekil Haberleri 26.12.2018, 12:27 26.12.2018, 12:27
ÖZGÜR CEYLAN SORDU MİLLİ EĞİTİM SORUŞTURMA BAŞLATTI

CHP’li Özgür Ceylan’ın, Atatürk’e, CHP’ye ağır hakaret içeren ve çocuklara “İslam için Cihat” fetvası veren kitabın Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilere “Okutulması zorunlu” olarak tavsiye edilmesi üzerine, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un cevaplaması için Meclis Başkanlığına verdiği önergeye cevap geldi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı yazılı açıklamada kitabın tavsiye edilmeyeceği ve konuyla ilgili inceleme ve soruşturma yapıldığını açıkladı.  

 

Komisyon Dağıtıldı, Soruşturma Başlatıldı

 

Bir süre önce Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği “Kitap Okuma Yarışması” kapsamında lise öğrencilerine “Okunması Zorunlu” olarak tavsiye edilen “Bir Değirmendir Bu Dünya” isimli kitap, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan tarafından Meclis gündemine taşınmıştı. Konuyu Meclis Genel Kurulunda açıklayan ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un cevaplaması için Meclis Başkanlığına soru önergesi veren Ceylan, Bakanlığın konuyla ilgili yazılı açıklama yaptığını bildirdi.

 

CHP’li Ceylan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, kitabı seçen komisyonun yerine yeni bir komisyon oluşturulduğunu ve yeni komisyonunun Kemal Tahir’in “Esir Şehrin İnsanları” adlı kitabının tavsiye listesine aldığını duyurdu. Ceylan, Bakan Selçuk’un bahse konu kitabın tavsiye listesine alınmasıyla ilgili olarak, inceleme ve soruşturma başlatıldığını bildirdiğini söyleyerek, “Bu kitabın seçilmiş olması bile trajik bir durumdur ve Milli Eğitimin getirilmek istendiği noktayı göstermektedir. Takibimiz olmasa bu kitap öğrencilere dağıtılacaktı” diye konuştu.

 

Ne Olmuştu?

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği “Kitap Okuma Yarışması” kapsamında lise öğrencilerine “Bir Değirmendir Bu Dünya” isimli kitabı önermişti. Kitabın CHP aleyhindeki ağır ifadelerinin yanı sıra,  farklı siyasal akımlara inanan insanlara yönelik “Sürü” benzetmesi yaptığı, Kemalizm hakkında suçlayıcı ağıza alınmaz ifadeleri barındırdığı ortaya çıkmıştı. Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, konuyu Meclis genel kurulunda da gündeme getirirken,  “İslam’ı iyi bilmek, onu yaşamak için, onu tebliğ etmek için ve nihayet onun uğruna ölmek için gerekli” sözleri ile cihadı tavsiye eden, “Kıbrıs’ta defalarca kan gövdeyi götürürken onların kılları kıpırdamamışken biz, düşmana daha ilk kıpırdanışında şamarı indirdik! (Ama zaferin siyasi ganimetini, aç bir leş kargası gibi sömürmeye kalkan, bugün Kıbrıs’ı Yunan’a teslim etmeye razı batıl CHP iktidarı oldu” cümlesiyle şehitlerin kemiklerini sızlatacak ifadeler taşıdığını söylemişti. Ceylan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada da “her şeyden daha kötüsü, kendilerinden olmayan herkesi “Ensest” ilişki yaptıkları gibi iğrenç ötesi iddiaları olan bir kitaptır. Bu bağlamda böylesi bir kitabın “Okutulması Zorunlu” notu ile tavsiye edilmesi kabul edilemez” diye konuşarak, soru önergesi vermişti.

Yorumlar (0)