banner758

ÖZGÜR CEYLAN'DAN UZMAN ÇAVUŞLARI SEVİNDİRECEK HABER

CHP Çanakkale Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Özgür Ceylan, sözleşmelerindeki 45 yaş sınırı nedeniyle “Asker” olarak emekli olamayan uzman çavuşlar için mevzuat değişikliği çalışmalarının başladığını duyurdu.

Vekil Haberleri 29.11.2020, 13:49
ÖZGÜR CEYLAN'DAN UZMAN ÇAVUŞLARI SEVİNDİRECEK HABER

Özgür Ceylan, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda Milli Savunma Bakanlığı bütçesinin görüşmeleri sırasında konuyla ilgili olarak sorduğu soruya verilen Bakan Hulusi Akar imzalı yazılı cevapta, uzman çavuşların asker olarak emekli olması için mevzuat değişikliği çalışmalarının devam ettiğinin bildirildiğini söyledi.

Özgür Ceylan, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada uzman çavuşların sözleşmelerinde bulunan “45 yaş sınırı” nedeniyle, 45 yaş sonrası sözleşmelerinin yenilenmeyerek, emekliliğe kadar sivil memur olarak istihdam edilmelerinin büyük bir hak kaybına neden olduğunu söyledi. TSK bünyesinde asker olarak görev yapmalarına karşın emeklilikte uğradıkları hak kaybını Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamalarda defalarca dile getirdiğini belirten Özgür Ceylan, “Son olarak 2021 yılı Milli Savunma Bakanlığı bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde konuyu tekrar gündeme getirerek, Bakan Hulusi Akar’a “Mağduriyetin giderilmesi için bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?” diye sormuştum” dedi. Özgür Ceylan, önceki gün kendisine verilen yazılı cevapta, “Uzman erbaşların emekli aylıkları, doğrudan emekli olan uzman erbaşların emekli aylıklarına eşitlemek için mevzuat değişikliği çalışmaları devam etmektedir” denildiğini söyledi.

Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, uzman çavuşların hak kayıplarının giderilmesi için çalışmaların başlatılmış olmasının sevindirici bir haber olduğunu belirtirken, “Çalışmaların biran önce tamamlanarak vatan savunmasında canlarını ortaya koyan bu insanlara haklarının en kısa sürede verilmesi gerekir. Ayrıca bu mücadele sadece özlük haklarını kazanma mücadelesi değildir, emekliliklerinde de TSK mensubu bir asker olma onurunu kazanma mücadelesidir” diye konuştu.

Yorumlar (0)