ÖZGÜR CEYLAN: 2018 BUZAĞI DESTEKLERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 ay önceki “Spekülatörlerin gayesi çiftçinin, üreticinin hakkını, hukukunu, çıkarını korumak değildir.

Vekil Haberleri 11.10.2019, 10:14
ÖZGÜR CEYLAN: 2018 BUZAĞI DESTEKLERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Ülkemiz üzerinde oynanan her oyun gibi bu tür tezgâhları da bozmaya devam edeceğiz” sözlerini hatırlatarak, “Çiftçilerimiz, yedi ay önce ödeyeceğinizi söylediğiniz 2018 yılı buzağı desteğinin ödenmesini bekliyor, ne zaman ödeyeceksiniz? Ödeyin de tezgâh bozulsun” dedi.

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada çiftçiye taahhüt edilen 2018 yılına ait buzağı desteklerinin bir an önce ödenmesini istedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mart ayında yaptığı bir konuşmada, çiftçilere seslenerek, aynı ay içinde 730 milyon lira buzağı desteği ödeyeceklerini söylediğini belirten Özgür Ceylan, bu taahhüdün yerine getirilmesi gerektiğini söyledi. Meclis Genel Kurulunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Spekülatörlerin gayesi çiftçinin, üreticinin hakkını, hukukunu, çıkarını korumak değildir. Ülkemiz üzerinde oynanan her oyun gibi bu tür tezgâhları da bozmaya devam edeceğiz"şeklindeki sözlerine atıfta bulunan Özgür Ceylan, “Çiftçiye buzağı desteklemeden kalan 730 milyon lirayı borcunuzu ödeyin de ülkemize oynanan tezgâh bozulsun”diye konuştu.

Özgür Ceylan: Tarım Sektörü Spekülatörlerin Oyun Alanı

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, çiftçilerin sorunlarına ilişkin Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, çıkarılan gümrüksüz ithalat izinleri ile tarım sektörünün spekülatörlerin oyun alına çevrildiğini söyledi. CHP’li Özgür Ceylan, Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS)2003 yılında 2,8 milyonkayıtlı olan çiftçi sayısınınbugün gerilediğini söyledi. Çiftçinin girdi maliyetleri nedeniyle üretimden el çektiğini ifade eden Özgür Ceylan, “2002 yılında çiftçi borçları 4,5 milyar iken bugün ise 110 milyar liranın üzerindedir” dedi. Çiftçi ve hayvan üreticilerinin borçlarını ödeyemez hale geldiğini söyleyen Özgür Ceylan, çiftçiler için“Borçların beş ile on yıl gibi vadede eşit taksitlerle ödenmesi için bir düzenleme yapacak mısınız?” diye sordu.

Yorumlar (0)