Özcan Purçu Romanların Sorunları için Mansur Yavaş’ı ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Özcan Purçu, 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından, Romanların yaşadığı il ve ilçelerde CHP’den seçilen Belediye Başkanlarını ziyaret etmeye devam ediyor.

Vekil Haberleri 02.10.2019, 13:21
Özcan Purçu Romanların Sorunları için Mansur Yavaş’ı ziyaret etti

Purçu, belediye başkanlarına yaptığı ziyaretlerinde bölgede yaşayan Roman vatandaşların sorunlarını aktarıyor, çözüm önerilerini paylaşıyor.

CHP’liPurçu’ya,ziyaretleri sırasında o ilde faaliyet gösteren Roman STK temsilcileri de eşlik ediyor. Yeni seçilen veya tekrar seçilen Belediye Başkanlarına bölgelerinde yaşayan Romanların yıllar içinde biriken ve çözüm bekleyen sorunları hakkında bilgi veren Purçu, belediye başkanlarına Romanların barınma, çalışma, sağlık, eğitim ve sosyal sorunlarının çözümü için gerekli işbirliğini sağlaması konusunda destek talebini iletiyor.

Purçu’nun bu sefer ki durağı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oldu.  Ankara’da faaliyet gösteren Roman STK temsilcileri de her zaman olduğu gibi CHP’liPurçu’ya eşlik ettiler.

Purçu, ziyaret sırasında Ankara’da yaşayan Romanların sorunlarının diğer illerde yaşayan Romanlardan çok da farklılık göstermediği dile getirerek Yenimahalle’nin çeşitli semtlerinde dağınık bir şekilde ve Altındağ ilçesininKale mahallesinde yaşayan Romanların sorunları konuştu.

İstihdam ve eğitim alanındaki sorunların ağırlıklı olarak dile getirildiği görüşmede öncelikRoman çocukların eğitime ulaşımı oldu. Bunun yansıra kadın ve gençlere yönelik meslek atölyelerin kurulması, Kreş, eğitim ve kültür merkezlerinin açılması konuları görüşüldü.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak öncelikle saha tespit çalışmalarının yapılacağı ve bu çalışmalar sonrasında projelerin hayata geçirileceği sözünü alan Özcan Purçu ve STK temsilcileri, Mansur Yavaş’ın olumlu ve çözüm odaklı yaklaşımından memnuniyetlerini dile getirerek ziyaretlerini sonlandırdılar.

Yorumlar (0)