Oya Ersoy:Kadına Yönelik Şiddette Uzlaşma Komisyonlarının devreye girmesi gerekli

Ülkemizde son dönemlerde, basına yansıyan kısmı ile kadına yönelik şiddet ve ölüm vakalarındaki artışı büyük bir üzüntü ile okumaktayız.Özellikle şiddete uğrayan kadınların korunmasına yönelik yasal düzenlemelerin yapılması gerekirken maalesef bugünlerde uygulamaya sokulan "uzlaşma komisyon"larını görmekteyiz.

Vekil Haberleri 29.04.2019, 11:09
Oya Ersoy:Kadına Yönelik Şiddette Uzlaşma Komisyonlarının devreye girmesi gerekli
Boşanmaların önüne geçilmesi amacıyla getirilen bu komisyonlarda tarafların anlaşılması istenmektedir.Biliyoruz ki ülkemizde koruma tedbiri alınmış kadınların dahi sokak ortasında kocası yada  aile üyeleri tarafından öldürüldüğüne tanık oluyorken, böyle bir uygulama ile kadınların korunabileceğini hiç düşünmüyoruz.
Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit Gül'e soruyoruz;
İstanbul Sözleşmesinin altına imza atmamıza rağmen Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi  Şiddetin Önlenmesi  konusunda neden hala Uzlaşma komisyonu kurarak hukuka aykırı davranılmaktadır?
 02.12.2016 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan 6763 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 34. Maddesinde uzlaştırma yapılabilecek suçların artırılması sonrasında; evli olmayan kadınların uğramış oldukları fiziksel, psikolojik, ekonomik ve cinsel şiddetin suç tipleri olan yaralama, hakaret, tehdit, kişilerin huzur ve sükûnunu bozma gibi suçlar sonrasında mağdurun ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarına başvurmaları sonrasında dosya Savcılık Uzlaştırma Bürosuna gönderilmekte midir?
Uzlaşma görüşmeleri sağlanırken kadınların güvenliği nasıl sağlanmaktadır?

Yorumlar (0)