Oya Ersoy: "Sağlık çalışanları hastayken çalıştırılmaya zorlanıyor"

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy; Sağlık çalışanlarının COVID tedavisi gördükten sonra tam iyileşmeden ve COVID tedavisinin ardından pozitif çıksa bile göreve çağırılmasını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu.

Vekil Haberleri 18.11.2020, 12:02
Oya Ersoy: "Sağlık çalışanları hastayken çalıştırılmaya zorlanıyor"

Ersoy; Türkiye’de 11 Mart 2020 tarihinde ilk COVID-19 vakasının açıklanmasının ardından salgınla mücadele ederken çok sayıda sağlık çalışanının hastalandığını ve yüzlerce sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini belirtti.

Salgının normalleşme sürecinin ardından yükselişe geçtiğini dile getiren Ersoy; bu durumun hali hazırda yıpranmış olan sağlık çalışanlarının tükenmesine sebep olduğunu ifade etti.

Sağlık çalışanlarına düzenli test uygulanmıyor

Ersoy; salgınla en önde mücadele eden sağlık çalışanlarına, TTB ve meslek örgütleri talep etmiş olmasına rağmen halen düzenli test uygulanmadığını belirtti.

Sağlık çalışanları pozitif de çıksa göreve çağırılıyor

Ersoy; Ankara Üniversitesi Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Tanıl Kendirli’nin ilgili birimlere yolladığı yazıda koronavirüse yakalanan sağlık çalışanlarının tedavilerinin ardından pozitif çıksa bile göreve başlayacağı bildirildiğini ve yine Dicle Üniversitesi’nde Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ koronavirüse yakalanmış ve tedavisi biten sağlık emekçilerinde koku ve tad alma duyularında kayıp olsa bile maskeyle çalışacaklarını birimlere gönderdiği yazı ile bildirdiğini dile getirdi.

Oya Ersoy : “Bu iki üniversitede sağlık emekçilerinin iyileşmeden göreve başlatılması sağlık çalışanlarını hayatını tehlikeye atmaktadır. Öte yandan sağlık çalışanlarının henüz iyileşmeden göreve başlatılması halk sağlığını da tehdit etmektedir.” dedi.

Oya Ersoy Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya şu soruları yönelti:

Ankara Üniversitesi Hastaneler Başhekimi tarafından birimlere gönderilen bu yazı Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir?

Dicle Üniversitesi Hastaneler Başhekimi tarafından birimlere gönderilen bu yazı Bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir?

Ankara ve Dicle Üniversitesi’nde birimlere gönderilen bu talimat başka hangi hastanelerde gönderilmiştir?

Ankara Üniversitesi Hastaneler Başhekimi tarafından sağlık çalışanlarına gönderilen yazıya ilişkin Bakanlığınız tarafından bir soruşturma başlatılmış mıdır?

Dicle Üniversitesi Hastaneler Başhekimi tarafından henüz iyileşmemiş tat ve koku duyularında kaybı olan sağlık çalışanlarının çalışacağına ilişkin yazıyla ilgili Bakanlığınız tarafından soruşturma başlatılmış mıdır?

Sağlık çalışanlarının COVID-19 pozitif olduğu halde çalıştırıldığı başka hastaneler var mıdır? Bakanlığınız bu duruma ilşkin denetimleri yapmakta mıdır?

Sağlık çalışanlarının iyileşmeden göreve çağırılmasının hem sağlık çalışanlarının sağlığını hem de toplum sağlığını tehdit ettiğini düşünüyor musunuz?

Yorumlar (0)