banner773

Oya Ersoy: Öğretmenlere aşı yapılmadan yüz yüze eğitim başlayamaz

Öğretmenlere ve eğitim emekçilerine aşı yapılmadan 15 Şubat’ta okulların açılmaması gerektiğine ilişkin mecliste bir basın toplantısı düzenleyen İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, ayrıca bu konuya ilişkin Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’na yazılı bir soru önergesi verdi.

Vekil Haberleri 28.01.2021, 12:21
Oya Ersoy: Öğretmenlere aşı yapılmadan yüz yüze eğitim başlayamaz

Bu ülkede öğretmenler ve eğitim emekçileri aşı sıralamasında AKP teşkilatlarından sonra gelmektedir!

Şimdi soruyorum, öğretmenlere aşı hala neden yapılmamıştır?

Okulların açıldığı 21 Eylül tarihinden bu yana yeterli tedbirlerin alınmaması sonucu 16 eğitimcinin covıd nedeniyle yaşamını yitirdiğini ve buna rağmen hala öğretmenlere aşı yapılmadan 15 Şubat’ta okulların açılacağını açıklayan Ziya Selçuk’un bu kararının sonuçlarının toplum sağlığını tehdit ettiğini söyledi.

Aşı yapılmadan okullarda yüz yüze eğitime başlanamaz! Sadece resmi kurumlarda değil özel eğitim kurumlarında görev yapan tüm öğretmen ve eğitim emekçileri aşılanmalıdır!

Ersoy, “Sağlık Bakanlığı hazırlamış olduğu aşı listesinde öğretmenleri 2. aşamanın sonlarında planlamaya almıştır. Madem ki 15 Şubat tarihinde okulların açılması planlanıyordu neden öncesinde öğretmenler aşılanmadı, bırakın o tarihe kadar ikinci doz aşıyı birinci doz aşının dahi yapılması yetişmeyecektir” dedi.

Pandemi boyunca Milli Eğitim Bakanlığının eğitim ve öğretim politikası iflas etmiştir!

Ersoy, Millî Eğitim Bakanlığı’nın Pandemi boyunca eğitimde hem öğretmenlerin hem de velilerin kendilerini güvende hissedecekleri bir yüz yüze eğitim olanaklarını sağlayamadığını, verilen uzaktan eğitimin alt yapısını yaygınlaştırmak ve her öğrencinin eğitime ulaşmasını sağlamak için ise sağlıklı bir planlama yapamadığını söyledi. Pandemi boyunca salgınla mücadelede şeffaf bir sürecin işletilmediğini ve yaşanan başarısızlıkların ortada olduğunu söyleyen Ersoy, Pandeminin var olan eşitsizlikleri daha da derinleştirdiğini bunun sonucu olarak ta eğitimdeki eşitsizliklerinde arttığını ifade etti.

Sizin canınız kimsenin canından kıymetli değildir!

Son olarak Ersoy; aşıda öncelik çocukların geleceği için mücadele eden bu ülkenin eğitim ordusuna yani tüm eğitim emekçilerine yapılmalıdır. Buradan sesleniyorum; sizin canınız, kimsenin canından daha kıymetli değildir. Öncelik Halkın sağlığıdır, halk sağlığını korumaktır. Aşılar milyonlarca öğrencinin okullarda yüz yüze eğitim alacağı öğretmenlere yapılmalıdır.

Ersoy, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a yanıtlaması istemi ile şu soruları yöneltti;

Bu bağlamda;

1. 15 Şubat tarihinde okullarda yüz yüze eğitime geçileceği planlaması yapılırken neden aşı listesinde öğretmenler son sıralardadır? Sağlık çalışanlarından sonra neden öğretmenler aşı programına alınmamıştır?

2. Okullarda yüz yüze eğitime başlanılacağı ifade edilen 15 Şubat tarihine kadar öğretmen ve eğitim emekçileri aşı olacak mıdır? Aşı yapılmadan da okular yüz yüze eğitime başlayacak mıdır?

3. Milli Eğitim Bakanlığı olarak, Sağlık Bakanlığı ile beraber okulların açılma tarihine kadar öğretmenlere aşı yapılması için ortak bir çalışma yürütmüş müdür?

4. Aşı yapılmadan okullar açıldığı takdirde milyonlarca öğretmen, öğrenci ve toplum sağlığı tehlikeye atılmayacak mıdır?

5. Sağlık Bakanlığı olarak, Milli Eğitim Bakanlığı ile beraber okulların açılma tarihine kadar öğretmenlere aşı yapılması için ortak bir çalışma yürütmüş müdür?

Yorumlar (0)