banner773

Oya Ersoy: Kadınları hedef alan, ırkçı söylemleri olan Dr. Adil Yetiş Sarıhasanoğlu derhal görevden alınmalıdır!

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, sosyal medyada kadınlara yönelik, ırkçı ve cinsiyetçi paylaşımları olan, İstanbul İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Adil Yetiş Sarıhasanoğlu’nun derhal görevden alınmasına yönelik Sağlık Bakanlığı’na bir önerge verdi.

Vekil Haberleri 14.06.2021, 13:16
Oya Ersoy: Kadınları hedef alan, ırkçı söylemleri olan Dr. Adil Yetiş Sarıhasanoğlu derhal görevden alınmalıdır!

Kadınları hedef alan, ırkçı söylemleri olan Dr. Adil Yetiş Sarıhasanoğlu derhal görevden alınmalıdır!

Ersoy, “Sağlık Bakanlığının resmî sitesinde İstanbul İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Başhekimliğinde (Avrupa Bölgesi) halen Başhekim olarak görev yaptığı görülen, Adil Yetiş Sarıhasanoğlu'nun görevde olması uluslararası alanda da kabul görmüş Hekimlik Meslek Etiği Kuralları'na aykırıdır” dedi.

Sağlık Bakanlığı meslek etiğinin gereğini uygulasın!

Sağlık Bakanlığı meslek etiği ile ilgisi olmayan bu ve benzeri kişileri, bakanlık bünyesinde çalıştırmasını bırakın, kapısının önünden dahi geçirmemelidir diyen Ersoy, bu şahsın ilişiği kesilerek hakkında gerekli işlemlerin başlatılması gerektiğini söyledi.

Hekimlik mesleğinin yerine getirilebilmesi için, ulusal, evrensel ve çağdaş bir sorumluluk ve hizmet anlayışına sahip bulunulması vazgeçilmez bir önceliktir diyen Ersoy, “kadınlara yönelik cinsiyetçi ifadeleri bulunan bu şahıs, kadın hastalar başta olmak üzere çalışan kadınlara yönelik zaten etik ilkeler çerçevesinde yaklaşmıyordur” ifadesinde bulundu.

Son olarak Ersoy, tüm kadınlar olarak nerede, hangi kurumda ve yerde olursa olsun kadın düşmanı ve ırkçı söylemlerin karşısında mücadeleye etmeye devam edeceklerini söyledi.

Bu bağlamda;

1.Sağlık Bakanlığı, özellikle Kürt ve Alevi kadınlara yönelik ırkçı ve cinsiyetçi sosyal medya paylaşımları yapan Başhekim Dr. Adil Yetiş Sarıhasanoğlu'nu görevden aldı mı?

2.Twitter üzerinden 2013 ve 2014 yılında paylaşıldığı görülen tweet'lerde, kadınlara yönelik, “aşağılama” “cinsiyetçi, ırkçı” tutum sergileyen Dr. Adil Yetiş Sarıhasanoğlu hakkında o yıllarda herhangi bir soruşturma açmış mıdır? Hakkında herhangi bir yasal işlem başlatılmış mıdır?

3.Meslek etiği ile uzaktan alakası olmayan, Dr. Adil Yetiş Sarıhasanoğlu hakkında herhangi bir işlem yapılmaması durumunda, iş yaşamında kadın hastalar ve çalışanlara yönelik bu ırkçı ve cinsiyetçi tutumları tehdit oluşturmayacak mıdır? 

4.Sağlık Bakanlığı olarak, Dr. Adil Yetiş Sarıhasanoğlu’nun “Her hekim, başta İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi olmak üzere tüm insan hakları belgelerine ve hekimlikle ilgili ortak kurallara uymakla yükümlüdür.” İlkesine aykırı hareket ettiğini düşünüyor musunuz?

Yorumlar (0)