Oya Ersoy: Halka işsizlik yandaşlara çift maaş

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, ülkede geniş tanımlı işsiz sayısının 10 milyon 20 bine ulaştığını ve hâlihazırda maaş almalarına rağmen hazineden çift maaş alan bürokratların maaşlarının kesilmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığına bir soru önergesi verdi.

Vekil Haberleri 16.04.2021, 14:37
Oya Ersoy: Halka işsizlik yandaşlara çift maaş

Ersoy, 4 üniversite mezununun 3’nün işsiz olduğu ülkemizde kamu bütçesinden çift maaş alan bürokratların olduğunu ve Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle bin 750 üst düzey bürokratın aldıkları 2'inci maaşların vergiden muaf tutulduğunu söyledi.

Bürokratların çift maaşları 128 milyar dolar ile mi ödendi?

Ersoy, “Merkez Bankası rezervlerinde yer alan 128 milyar doların nereye harcandığı konusunda açıklama yapmayan AKP’nin bu paraların nerelerde kullandığını şimdi anlıyoruz” dedi. Ülkenin kaynaklarını yandaş şirketlere, kişilere seferber eden iktidar yoksullaşan halka oturdukları saraylardan tevekkül edin demektedir” dedi.

Ersoy, “bu ülkenin işçisi, çiftçisi, memuru esnafı banka kredileri ile geçinmeye çalışırken sarayın bürokratları çift maaş alarak bu ülkeyi soyup soğana çevirmektedir” dedi.

Ersoy, Hazine ve Maliye Bakan Lütfi Elvan’a şu soruları yöneltti;

1.Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak yukarıda ismi geçen bürokratların çift maaşlarının, hazineden ödenmemesi için bir talimat verdiniz mi?

2.Yukarıda ismi geçen bürokratların dışında bütçeden çift maaşı ödenen kaç kişi daha vardır?

3.İsmi geçen bürokratlara hazineden toplam ne kadar maaş ödenmektedir? Bu maaşlar ile kaç kişi istihdam edilirdi?

4.Kamuya personel alınmamasını nedeni bürokratlara ödenen çift maaşlar mıdır?

Yorumlar (0)