Oya Ersoy'dan Sivrihisar Buhara köyünde "tarikat"okulu ile ilgili soru önergesi

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy,son günlerde gerek basında gerekse sosyal medyada, Eskişehir Sivrihisar İlçesi’ne bağlı Kaldırım, Göktepe ve Ahiler köylerinde yaşayan halkın, çocuklarını menzil tarikatının okulu olarak ta bilinen Buhara’daki okula göndermeme talepleriniMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılması amacıyla bir soru önergesi verdi.

Vekil Haberleri 17.09.2019, 13:45
Oya Ersoy'dan Sivrihisar Buhara köyünde "tarikat"okulu ile ilgili soru önergesi

Ersoy, ailelerin çocuklarını, menzil tarikatı lider ve üyelerinin ikamet ettiğibu köyde ki okula göndermek istememelerini son derece haklı ve doğru bir talep olarak değerlendirdiğini ifade etti

Eğitim ve öğretim faaliyetleri tarikat ve cemaat ’in şeyh ve müritlerine bırakılamaz!

Sözlerine şöyle devam eden Ersoy;” Ülkemiz tarikat ve cemaatlerden çok çekmiştir ve hala da çekmektedir. Eskişehir Buhara da yaşanan bu sorun maalesef ki yeni değildir. Hafızalarımızda hala tazedir Ensar Vakfı, Aladağ ve Fıkıh-Der gibi cemaat yurt ve okullarında yaşanan istismar ve ölümler. Burada ki faaliyetler, ne bilimsel ve laik bir eğitim sistemine ne de çocuklarımızın “ruhsal” ve “psikolojik” bütünlüğüneuygundur.”

            Millî Eğitim Bakanlığı’nın görevi bilimsel ve laik eğitim sistemini tüm okullarda uygulamaktır.

Kuşkusuz ki “okullarda” verilecek olan eğitim ve öğretim faaliyetleri bilimsel ve laik ilkeler çerçevesinde uygulanmalı ve herhangi bir tarikat ya da cemaat ’in etkisinde olmamalıdır.Millî Eğitim Bakanlığı kurum olarak, idarecileri de laik ve bilimsel eğitim sisteminin uygulayıcıları olarak gerekli önlem ve düzenlemeleri almalı, bu tip tarikat ve cemaat yapılanmalarının eğitim faaliyetlerine dahil olmalarını engellemelidir.

            Bu bağlamda;

  1. Millî Eğitim Bakanlığı olarak, çocuklarını bu okula göndermek istemeyen velilerin neden göndermek istemediklerine dair herhangi bir soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?
  2. Millî Eğitim Bakanlığı olarak, yukarıda bahsi geçen okulda, menzil tarikatının üye ve şeyhlerinin eğitim ve öğretim faaliyetlerine müdahalesine izin veren ya da müdahalesine yol açan uygulamalarda bulunan sorumlular hakkında soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?
  3. Millî Eğitim Bakanlığı olarak, yukarıda bahsi geçen okulda, menzil tarikatının üye ve şeyhlerinin eğitim ve öğretim faaliyetlerine müdahalesini engelleyecek önlemler almayı düşünüyor musunuz?
  4. Bu okulda çocuklara verilen eğitim ve öğretim faaliyetleri, Milli Eğitim Müfredatına uygun mudur?

Image URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/ad/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1Click-Through URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/jump/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1
Yorumlar (0)