Oya Ersoy'dan KDV'nin temel hizmetlerden kaldırılması için kanun teklifi

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunmuş olduğu “3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin” bir an evvel TBMM’nin toplanarak Genel Kurulda görüşülmesini istedi.

Vekil Haberleri 22.01.2020, 13:21
Oya Ersoy'dan KDV'nin temel hizmetlerden kaldırılması için kanun teklifi

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunmuş olduğu “3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin” bir an evvel TBMM’nin toplanarak Genel Kurulda görüşülmesini istedi.

KDV Kaldırılsın Zamlar Geri Çekilsin!

Ersoy, kışın gelmesiyle beraber elektrik, su ve doğalgaza yapılan fahiş zamların yüksek faturalarla halka yansıtıldığına dikkat çekti. Kendisine ulaştırılan faturalarda dört kişilik bir ailenin çocuklar okulda, anne ve babanın işte olmasına rağmen doğalgaz faturasının 711,00 TL geldiğini sadece bu ailede değil ülkenin genelinde özellikle doğalgaz faturalarında ortaya çıkan yüksek zamların halkın belini büktüğünü söyledi.

Sözlerine şöyle devam eden Ersoy; Asgari ücrete %15 zam yapılıyor elektriğe, suya %40 zam, bu da yetmiyor faturalara bir de %18 KDV ekleniyor.  Tekrar söylüyorum temel hizmetlerden KDV’yi kaldırın halkın olanı halka verin.

Doğalgaz Faturası Borçlarını Taksite Bölmeyin Borçları Silin!

Ersoy, İGDAŞ (İstanbul Gaz Dağıtım Sanayii ve Ticaret A.Ş) tarafından doğalgaz faturalarına vade farksız taksit uygulaması başlatmasının da bir çözüm olmadığını, asıl çözümün halkın doğalgaz borçlarının silinmesi gerektiğini ifade etti.  

Sermayenin Değil; Halkın Sesine Ve Taleplerine Kulak Verin!

Sözlerine şöyle devam eden Ersoy, Siyasi iktidarın uyguladığı neoliberal politikalar, yoksul halk kesimlerini her geçen gün daha da yoksullaştırmakta, emekçi toplum kesimlerini insanca yaşam koşullarından daha da uzaklaştırmakta; ancak sermaye sınıfı lehine yaşama geçirilen uygulamalarla, varlıklı azınlık daha da zenginleşmektedir. Ülkemizde nüfusun %60’ı yoksulluk, %20’si açlık sınırında veya altında yaşam mücadelesi vermektedir.

Meclisi Halkın İhtiyaçları İçin Çalıştırın, Kanun Teklifini Genel Kurula Getirin!

Sunmuş olduğum, “3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” ile; bir insanın kimi mal ve hizmet kalemlerine karşılık gelen temel insani ihtiyaçlarına ulaşmasında, tüketici lehine maliyetleri düşürebilmek adına, katma değer vergisi uygulamasına kimi istisnalar getirilmesi öngörülmüştür. Ayrıca; konutlara verilen su, doğal gaz ve elektrik teslimine; bunların tüketilmesinden kaynaklı veya sair ilgili bedelleri tüketicilerin ödememesi nedeniyle son verilemeyeceğine yönelik güvenceler getirilmektedir.

Borcu Olduğu Gerekçesiyle Hiçbir Ailenin Elektriği, Suyu, Doğal Gazı Kesilmeyecek!

Ersoy, bir insanın insanca yaşam için vazgeçilmezi olan su, doğal gaz ve elektrik kullanımı; Anayasa ve sair hukuki belgelerde de yer alan hükümlere, her durumda insani ve vicdani gereklere uygun bir biçimde; özellikle yoksul, dar gelirli emekçi halk kesimleri lehine güvenceye alınmaktadır dedi.

Bu kapsamda; 03.07.2005 tarih ve 5393 Sayılı Belediye Kanunu’na, 18.04.2001 tarih ve 4646 Sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanunu’na, 14.03.2013 tarih ve 6446 Sayılı Elektrik Piyasası Kanunu’na eklenen maddeler ile; konutlara verilen su, doğal gaz ve elektrik teslimine; bunların tüketilmesinden kaynaklı veya sair ilgili bedelleri tüketicilerin ödememesi nedeniyle son verilemeyeceğine yönelik güvenceler getirilmektedir.

Hiçbir ailenin elektriği, suyu, doğal gazı kesilmeyecek; aksi uygulamada bulunan dağıtıcı şirketlere idari para cezası ve ayrıca sorumlular hakkında, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 113’üncü maddesine göre yaptırım uygulanacaktır.

Yorumlar (0)