Oya Ersoy'dan Fuat Oktay ve Bakan Soylu'ya Kayyum Sorusu

Oya Ersoy'dan Fuat Oktay ve Bakan Soylu'ya Kayyum Sorusu

Vekil Haberleri 27.08.2019, 17:00
Oya Ersoy'dan Fuat Oktay ve Bakan Soylu'ya Kayyum Sorusu

Değerli Basın Emekçileri;

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bir soru önergesi verdi.

Ersoy, son günlerde basında sıkça yer alan Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ikinci kez  kayyum olarak atanan Vali Mustafa Yaman’ın, 2019 yılının ilk 3 ayında Cumhurbaşkanı/Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’ya ve birçok Bakan’a; bedeli belediye bütçesinden karşılanan fahiş bedelli hediyeler verilip verilmediğini bir soru önergesi ile Meclis gündemine taşıdı.

Cumhurbaşkanı/Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından kayyum Vali Mustafa Yaman yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi’nden herhangi bir hediye alınmış mıdır?

Ersoy vermiş olduğu soru önergesinde, Siyasi parti genel başkanlarına, bakanlara yüksek bedelli hediyeler vermek ve üstelik bu hediyelerin bedelini belediye bütçesinden karşılamak; ilgili mevzuat, kamu yararı ve hizmet gerekleri anlayışına uygun; her durumda kamunun menfaatine bir davranış mıdır? sorularına yanıt verilmesi gerektiğini ifade etti.

Kayyum olarak atanan Vali Mustafa Yaman ve  ismi geçen Bakanlar hakkında herhangi bir inceleme işlemi başlatılmış mıdır?

Ersoy, Belgelerde  Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye 16 bin 55, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın’a 16 bin 252, Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a 21 bin, Eski Meclis Başkanı İsmet Yılmaz’a 23 bin, Eski Tarım ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’na 74 bin, Eski Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a biri 43, diğeri 40 bin liralık toplamda ise 600 bin lirayı bulan hediyeler alındığı,  ayrıca kenti ziyarete gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve beraberindeki heyete 182 bin 520 liralık, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a ise 158 bin 760 liralık  yemek verildiği yer almaktadır. İsimleri geçen Bakanlarla ilgili Sayıştay yada diğer ilgili kurumlar tarafından başlatılmış bir inceleme ve tesis edilmiş bir işlem ve/veya yaptırım mevcut mudur? herhangi bir inceleme işlemi başlatılmış mıdır? sorularına da yanıt verilmesini istedi.

Ersoy vermiş olduğu soru önergesin de özellikle halkın vergileri ile kaynak yaratılan Belediye bütçesinden söz konusu hediyeler ve bu hediyelerin fahiş bedellerinin belediye bütçesinden karşılanması hususunda; bakanlığınız, Sayıştay yada diğer ilgili kurumlar tarafından başlatılmış bir inceleme ve tesis edilmiş bir işlem ve/veya yaptırımın olup olmadığına ilişkin bilgilerin kamuoyuna açıklanması gerektiğini ifade etmiştir.

Yorumlar (0)