Oya Ersoy: Bu ülkenin ihtiyacı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimi değil, okullarda laik ve bilimsel eğitimin uygulanmasıdır!

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, pandemi nedeniyle okullarda yüz yüze eğitime ara verilirken Kur’an kurslarında ise yüz yüze eğitime devam edilmesini Meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 26.11.2020, 09:58 26.11.2020, 10:00
Oya Ersoy: Bu ülkenin ihtiyacı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimi değil, okullarda laik ve bilimsel eğitimin uygulanmasıdır!

Ersoy, “Milli Eğitim Bakanlığı, Covid-19 salgını nedeniyle yüz yüze eğitime 4 Ocak 2021 tarihine kadar ara verme kararı almıştır. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı, yatılı kuran kurslarında yüz yüze eğitime devam kararı alarak, Bakanlığın eğitim alanında aslında bir programının olmadığını, alınan önlemler ile amaçlanan hedefler arasında bir tutarsızlık söz konusudur” dedi.

Bu ülkenin ihtiyacı Kur’an kurslarında hafızlık eğitim değil, okullarda laik ve bilimsel eğitimin uygulanmasıdır!

Ersoy, “bu ülkenin ihtiyacı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimi veren bir eğitim anlayışı değil, akıl ve bilimden yana olan bir eğitim sistemidir. Özellikle ilköğretim yaşında olan çocukların alacağı eğitim laik, bilimsel ve analitik düşünme yeteneğini geliştirecek nitelikte olmalıdır. Çocukların ihtiyacı olan eğitimin sağlanması ve sürekliliğinin yerine getirilmesi kuşkusuz ki Milli Eğitim Bakanlığının görevi ve sorumluluğundadır. Bugün Bakanlık ders kitaplarından çıkartılan birçok bilimsel yayının kaldırılmasını onaylamış yerine çocuklara değerler eğitimi başlığı altında konular getirmiş, bu da yetmemiş gibi 4-6 yaş oyun grubundaki çocuklara Kur’an kurslarında yüz yüze hafızlık eğitiminin verilmesini onaylamaktadır” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığının görevi, okullarda bilimsel eğitimin uygulanmasını sağlamak olmalıdır!

Ersoy, “sadece bizim ülkemize bakmaya gerek yok, dünya tarihine bir bakın okullarda dini eğitim veren hangi ülke bilimde, sanat da edebiyat da gelişmiştir. Özellikle eğitimde matematik, fen bilimleri, türkçe gibi derslerin ağırlıklı olmayıp bunların yerine, alternatif olarak gerici-eğitim müfredatının getirilmesi ve okutulması bize şunu göstermektedir. Bir toplumda bilimsel ve analitik düşünmeyi yok etmek için önce eğitim sistemini değiştireceksin. Yani çocuklara bilimsel eğitim yerine dini eğitim alternatifi zorunlu olarak kabul ettirilmektedir” dedi.

Son olarak şunları söyleyen Ersoy, “her ne kadar iktidar okullarda yüz yüze eğitime ara verip Kur’an kurslarında eğitime devam ederek, dindar nesil yetiştirmek amacında olsa da gelinen noktada gençlerde bunu başaramamışlardır” dedi.

Ersoy, Milli Eğitim Bakanlığına vermiş olduğu soru önergesinde özellikle şu soruların yanıtlanmasını istedi;

Bu bağlamda;

1.Milli Eğitim Bakanlığı olarak, yüz yüze eğitime devam eden Kuran kurslarının da okullar gibi kapatılmasına yönelik herhangi bir talimatınız oldu mu?

2.Milli Eğitim Bakanlığı olarak, ilk, orta öğretim ve liselerde yüz yüze eğitime 4 Ocak 2021 tarihine kadar ara verilmesi kararı alınırken, Kuran kurslarında yüz yüze eğitime devam kararı alınmasının nedeni nedir?

3.Türkiye genelinde, okullarda yüz yüze eğitime ara verilirken, Kuran kurslarında “Kur'an-ı Anlama Temel Öğretim” dersine yüz yüze eğitim şeklinde devam edilmesindeki amaç nedir?

4.Covıd-19 salgınının kontrol altına alınması amacı ile okullar kapatılırken, Kuran kurslarında yüz yüze eğitime devam edilmesi çocukların sağlığını riske atmayacak mıdır?

Yorumlar (0)