Oya Ersoy: Bakanlıklar şirketler lehine proje üreten “alt şirketlere” dönüşmüştür!

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy; Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçiş yapan araçlardan tahsil edilen tutarlardan İstanbul Büyükşehir Belediyesine ödeme yapılma zorunluluğu olmasına rağmen, ödeme yapılmıyor olmasını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na sordu.

Vekil Haberleri 22.01.2021, 12:47
Oya Ersoy: Bakanlıklar şirketler lehine proje üreten “alt şirketlere” dönüşmüştür!

Ersoy, “Yavuz Sultan Selim Köprüsü için sadece 2019 yılında Hazine tarafından şirkete yaklaşık 3 milyar TL geçiş garantisi ödemesi yapılmıştır. Şirketin 3. Köprü'den geçiş yapan araçlardan tahsil edilen gelirler ile devletin şirkete ödediği geçiş garantisi bedelinin yüzde 10'unun belediyeye aktarılma zorunluluğunun olmasına rağmen neden ödeme yapmamaktadır ”dedi.

Bakanlıklar şirketler lehine proje üreten “alt şirketlere” dönüşmüştür!

“Şirketlerin kar elde etmesini sağlamak amacıyla, yurttaşların geçmediği köprünün bedelini ödüyor olması, bakanlık tarafından şirketle yapılan sözleşmenin hemen feshedilmesini gerektirmektedir diyen Ersoy, şu bir gerçek ki ülkemiz bugün, AKP iktidarı boyunca şirketlerin lehine projeler üreten bir ülkeye dönüştürülmüştür” dedi.

Ersoy, bakanlığa yanıtlanması istemi ile şu soruları yöneltti;

Bu bağlamda:

1.Hazine’nin 2016 yılında açılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü için IC İçtaş İnşaat-Astaldi Konsorsiyumu’na (ICA) yaptığı geçiş garantisi ödemelerinin yüzde 10’unu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) aktarması söz konusu iken hiçbir ödeme yapmıyor olmasının nedeni nedir?

2.2016 yılından itibaren Yavuz Sultan Selim Köprüsünden kaç araç geçmiştir? Elde edilen gelir ve geçiş garantisi nedeni ile firmaya yapılan ödeme miktarı ne kadardır?

3.2016 yılından itibaren Yavuz Sultan Selim Köprüsünün geçiş garantisi ödemelerinden Bakanlığınıza ödeme yapılmış mıdır? Ödeme yapıldıysa ödenen tutar ne kadardır?

Yorumlar (0)