banner773

OTOBAN YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

CHP’li Sancar: “Evdeki hesap çarşıya uymadı. 100 günlük eylem planı yalan oldu.”

Vekil Haberleri 18.10.2018, 13:29 18.10.2018, 13:29
OTOBAN YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

Yapımı yılan hikayesine dönen Aydın-Denizli Otoyolu'nun ihalesi dördüncü kez ertelendi. Otoyol, AKP'nin seçim vaatleri arasında yer alıyordu.

Karayolları Genel Müdürlüğünün Resmi Gazete'de yayımlanan duyurusuna göre, yap-işlet-devret modeliyle yapılacak Aydın-Denizli Otoyolu işine ait daha önce 24 Temmuz olarak açıklanan ve 15 Ağustos'a ertelenen ihalenin tarihi son olarak 18 Eylül olarak değiştirilmişti. İhale bir kez daha ertelendi ve 27 Kasım’a ertelendi.

YATIRIMCI KORKUYOR!

Merkezefendi İlçe Toplantısı’na katılan CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar ülke ve bölge gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

AKP iktidarının 16 yılda ülkeyi getirdiği noktayı uçuruma benzeten Sancar, adalet ve demokrasinin zayıflamasıyla sorunların da buna paralel olarak arttığını söyledi.  Ekonominin lokomotifinin hukuk olduğunu kaydeden Sancar, “Ülkemizin en büyük sorunu hukuk ve adalet sorunudur. Bu denklemin olduğu hiçbir ülke refahı yakalayamamıştır. Yatırımcının dikkat edeceği en önemli husus o ülkenin hukuk yapısıdır, teşvik ve kar düşüncesi yatırımcı açısından hukukun önünde değildir” dedi.

Denizli ve Aydın halkının yıllardır beklediği otoyol projesinin dördüncü kez ertelendiği üzüntüyle öğrendiklerini aktaran CHP’li Sancar, kamuoyuna bu konuda tatmin edici bilginin verilmediğini söyledi ve yaşanan süreci değerlendirdi.

 ZEYBEKÇİ’NİN ŞOVU DA İŞE YARAMADI

Şubat ayında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın makamında gerçekleşen görüşmeye dönemin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AKP Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Abdurrahman Öz, Mehmet Erdem, AKP Denizli Milletvekilleri Şahin Tin ve Cahit Özkan’ın katıldığını hatırlatan Sancar şu ifadeleri kullandı:

“Başını Nihat Zeybekçi’nin çektiği AKP’li vekiller, Ulaştırma Bakanı’nın makamında fotoğraf çektirip, ‘başlamayan proje’ için Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a teşekkür ettiler. Bu arkadaşlarımız 21 Haziran’da kesinlikle ihaleye çıkacaklarını söylediler, önce 18 Eylül’e daha sonra ise 27 Kasım’a ertelenen hale için, o gün şov yapanlar bugün sessizliğe gömüldüler. Çıt çıkmıyor!  Biz, hiç kimsenin vatandaşlarımızı aldatmasına müsaade etmeyeceğiz. Her siyasetçi verdiği sözün arkasında durup fikri takip yapmalıdır. Dün dündür, bugün bugündür anlayışına karşıyız, karşı olacağız!”

100 GÜNLÜK EYLEM PLANIDA İŞE YARAMADI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 100 günlük eylem planında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde Denizli-Aydın otoyol projesinin de olduğunu kaydeden CHP’li vekil sözlerini şöyle sürdürdü:

“Denizli-Aydın Otoyolu’nun yap-işlet-devret modeliyle yapılacağını biliyoruz. Öncelikle bu modelin kamu projelerinin tamamı gibi, çocuklarımızın geleceğini rehin alan, onların refahından çalan, eğitimlerine hayallerine uygun biçimde istihdam edilmelerini önleyen bir proje olduğunu hatırlatmak istiyorum. İhale sözleşmesi ve şartnameleri gördükten sonra bu konuda daha detaylı bilgileri de vatandaşlarımızla paylaşacağız. Bir gün kala ihalenin ertelenmesi akıllarda soru işareti yaratıyor. Teklif verecek firma mı yok? Ekonomik kriz etkisinin bu kararda ne kadar etkisi var gibi soruların bir an önce yanıtlanması gerekiyor. O gün o toplantıda fotoğraf paylaşma yarışına girenler umarım aynı hızı ihale sürecinin takibi noktasında da gösterirler.”

Yorumlar (0)