ORHAN SARIBAL'DAN HODRİ MEYDAN

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa’ya cevap veren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “Fıstıklı meydanında buluşalım. Medyayı da çağıralım. Tarla tarla gezelim. Kim doğruyu söylüyor herkes görsün. Hodri meydan” dedi.

Vekil Haberleri 31.10.2018, 17:52 31.10.2018, 17:52
ORHAN SARIBAL'DAN HODRİ MEYDAN

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Yalova’nın Armutlu ilçesi Fıstıklı köyüne giderek, Marmarabirlik’in taahhüt ettiği halde üreticilerin zeytini almadığını yerinde tespit ederek, konuya ilişkin bir açıklama yapmıştı.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ise iddialara yönelik bir açıklama yaparak, Sarıbal’ın doğruyu söylemediğini iddia etmişti.

Asa’nın nezaket sınırlayan zorlayan açıklaması üzerine yeniden bir açıklama yapan Sarıbal, “Hodri Meydan, Fıstıklı’da buluşalım. Kim doğruyu söylüyor herkes görsün” dedi.

Sayın Sarıbal’ın açıklaması şöyle:

“Ben Fıstıklı’ya gittim ve olanları yerinde gördüm. Üreticilerle konuştum. Marmarabirlik köye gelip inceleme yapmış ve zeytini alacağını taahhüt etmiş. Ama alım zamanı geldiğinde alım yapmayı durdurmuş. Üretici şu anda perişan. Yıl boyunca masraf ederek, uğraşarak ürününü yetiştirdi, şimdi Marmarabirlik taahhüt ettiği halde ürünü almıyor. Üreticinin zeytinini saklayacağı bir yer de yok. Perişan halde bekliyorlar.

Marmarabirlik, zeytinin hastalıklı olduğunu gerekçe yaparak alım yapmadığı söyleniyor. Ben gözlerimle gördüm. Zeytin gayet temiz ve sağlıklı. Her yıl bir kısım zeytinde hastalık olur ama bu zaten ayıklanıp satılır. Şu anda söz konusu bölgedeki zeytin gayet sağlıklı ve temiz.

Ben Fıstıklı’da inceleme yaptım ama Gemlik, Orhangazi ve İznik'te de benzer şikayetler geliyor.

Ben iddialarımın arkasındayım. Sayın Asa, söylediklerine güveniyorsa, Fıstıklı meydanında buluşalım. Medyayı da çağıralım. Tarla tarla gezelim. Kim haklı kim haksız ortaya çıksın.

Olayı politize etmenin manası yok. Ben üreticinin yanındayım ve hep öyle olacağım.

Tekrar soruyorum; Marmarabirlik alacağını taahhüt ettiği halde neden zamanında alım yapmadı? Neden üreticiyi mağdur etti?

Afrin konusuna gelince, Sayın Asa, Afrin’den zeytin almadıklarını iddia ediyor. O zaman Afrin’e niye gittiğini açıklasın. Turistik geziye mi gitmiş.

Tekrar ediyorum. Politik bir amacım yok, ben üreticinin sesi olmaya çalıştım. Çiftçinin sesi olmaya devam edeceğim.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı kendine güveniyorsa, gelsin birlikte zeytin tarlalarını gezelim. Kim doğru söylüyor halkımız görsün.”

Yorumlar (0)