ORHAN SARIBAL, GENEL BAŞKAN BAŞDANIŞMANI OLDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Bursa Milletvekili ve PM üyesi Orhan Sarıbal’ı “Tarım Politikaları Genel Başkan Başdanışmanı” olarak atadı

Vekil Haberleri 25.09.2020, 12:15
ORHAN SARIBAL, GENEL BAŞKAN BAŞDANIŞMANI OLDU

Sarıbal, CHP’nin 37. Olağan Genel Kurultayı öncesi Tarım Politikaları ve Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu. 37. Olağan Kurultay sonrası oluşan Merkez Yönetim Kurulunda (MYK), Tarım Politikaları ve Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı kaldırıldığı için Sarıbal, MYK’da yer almamıştı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün (24 Eylül 2020) Sarıbal’ı Başdanışman olarak atadı.

Ziraat Mühendisi olan ve Bursa’da çiftçilik yapmayı sürdüren Sarıbal, MYK üyelisi olarak görev yaptığı dönemde Ayçiçeği, Buğday, Pamuk, Mısır, Çay, Fındık, Hububat, Baklagil, Hayvancılık başta olmak üzere çok rapor yazıp MYK’ya sundu.

“AKP ve Tarımdaki Çöküş – Üretemeyen Tarım Ülkesi” raporu kamuoyunda ilgi ile karşılanan Orhan Sarıbal’ın 18 yıllık AKP iktidarında tarım ve hayvancılığın geldiği durumu içeren geniş raporu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da önsözüyle yayınlanmış ve basında geniş yer bulmuştu.

Sarıbal, milletvekilliği döneminde ve MYK üyeliği sırasında tarım, hayvancılık ve doğa kıyımıyla karşı karşıya kalan vatandaşların yanında yer almayı görev bildi. Bir çok sivil toplum kuruluşunun düzenlediği panel ve oturumlarda tarım sektörünün sorunlarını dile getirdi. Pandemi sürecinde de üreticilerin yanında yer alıp sorunlarını kamuoyu ile paylaşan Sarıbal, doğal afetlerden zarar gören illeri ziyaret etti.

Sarıbal, Afyon’daki patates ve salatalık üreticisinin, Bursa’da domates ve meyve üreticisinin, Adana’da pamuk ve narenciye üreticisinin, Hatay’daki narenciye ve zeytin üreticisinin, Mardin ve Şanlıurfa’daki elektrik kesintisi mağduru çiftçinin, Çanakkale Kazdağları’ndaki çevrecilerin, Tunceli’de Munzur gözeleri direnişçilerin yanında yer aldı, destek oldu.

Son 3 ayda Doğu Anadolu’dan Akdeniz’e, Karadeniz’den Trakya’ya kadar Türkiye turu yapan Sarıbal’ın gözlemlerini ve çözüm önerilerini içeren yeni bir rapor hazırlığında olduğu bildirildi.

Orhan Sarıbal Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğü dönemde olduğu gibi Tarım Politikaları ve Tarım Örgütleri ile ilgili çalışmaları koordine edecek.

Yorumlar (0)