Ordu Valisinden Korona Fırsatçılığı

Adıgüzel: ''Ordu Çaybaşı İlküvez’de köylülerin çöpe karşı 100 günü geçen çevre mücadelesi, Ordu Valisinin hukuki ve insani boyutları aşan uygulamalarıyla ve Koronavirüs salgını nedeniyle engellenmeye çalışılıyor'' dedi.

Vekil Haberleri 31.03.2020, 15:14 31.03.2020, 15:29
Ordu Valisinden Korona Fırsatçılığı

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel şöyle konuştu: ''Valinin de katıldığı köylü kadınların ağırlıkta olduğu bir toplantıda, valiye devletten şefkat bekleyen, “Kabe” diyen, “Cennet” diyen, “Cumhurbaşkanımız bizi görmüyor mu? Bize bir yol gösterin.” diyen Güleser Ana’ya, “su” diyen “vicdan” diyen Emine Ana’ya valinin cevabı: “Şov yapmayı iyi öğrenmişsiniz” ve “terbiyesizlik yapma” olmuştu.

Bu da yetmezmiş gibi, hızını alamayan vali altı çocuk annesi şeker hastası Emine Elik’i mahkeme üzerine baskı kurarak tutuklatmıştı. Devamında vali, Koronavirüs salgınını fırsat bilip, köylülerin direniş çadırını dağıttı. 25 kişiyi daha gözaltına aldırdı. Akpınar ve Yoğunoluk Mahallelerine gidiş gelişler bile sıkı kontrol altında. Vali yolları tutmuş durumda ve millet tarlasına gidemiyor. İnsanlar normal hayatlarına devam edemiyor. Valinin zulmü çöp alanıyla da sınırlı kalmayıp çöp alanından uzaktaki evlerden gençleri gözaltına alma çabasına kadar ulaşmış, gençlerini vermek istemeyen köylü kadınlarla güvenlik güçleri arasında arbede yaşanmıştır.

Vali devletin jandarmasını ve polisini özel bir şirkete ait olan işletmeye adeta kadrolu çalışan gibi kullandırmaktadır. Bir yandan da alana iş makinaları, itfaiye araçları sokarak çevre ve orman katliamı çöp alanının dışına doğru genişletilmektedir. Tesisten rüzgârla etrafa savrulan poşet ve kâğıtların oluşturduğu adeta “adak ağacı ormanını” temizlemek için itfaiyenin tazyikli suyunu ve işçileri kullanıyor. Temizleyemediği ağaçları da dibinden kesiyor.

Vali, Koronavirüs’le mücadeleyi fırsat bilerek vatandaşın üstüne adeta kâbus gibi çökmüştür. Bu durumun salgın süresince kamuoyunda gündeme gelen, kolonya ve maske fırsatçılığından ne farkı var? Kamuoyunu bu sorumsuzluğa ve fırsatçılığa karşı duyarlı olmaya ve hükümeti de bu hukuksuz ve izansızlığa dur demeye çağırıyorum. Zulüm ile abad olunmaz.''
 
 

Yorumlar (0)