Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Yüzüne İhlalleri Sıraladı!

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Yüzüne İhlalleri Sıraladı.

Vekil Haberleri 25.11.2022, 15:18
Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Yüzüne İhlalleri Sıraladı!

İşte Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun o açıklaması:

Niye soru önergelerimize cevap vermiyorsunuz Sayın Bakanı?

Sayın Sağlık Bakanına sormak isterim: Niye soru önergelerimize cevap vermiyorsunuz Sayın Bakan? Sadece bu yıl içinde 82 soru önergesi sormuşum. Biz millet adına size soruyoruz yani niye cevap vermiyorsunuz? Yüzde 7 cevap vermişsiniz. Siz mi çalışmıyorsunuz? Personelleriniz mi çalışmıyor? Yoksa hiçbiriniz mi çalışmıyorsunuz? Bunu öğrenmek istiyorum. Lütfen, bu konuda ciddiyete sizi davet ediyorum. Biz millet adına soran milletvekilleriyiz ve sizin buraya gelişiniz de boşuna değil; bir yıllık süredeki bu sorumsuzluğunuzu da kınıyorum.


Gölcük Devlet Hastanesi’nin 2016'da yapımına başlandı, 2022'de hâlâ hastane bitmiş değil.

İkinci olarak, Gölcük Devlet Hastanesi ihale skandalı yıllardır devam ediyor Sayın Bakan. En son 2 Kasım’da yine ihale yapıldı. Kocaeli Gölcük Devlet Hastanesi hâlâ yürümüyor, inşaat hâlinde. Acaba özel hastanelere yol vermek için mi bu yapılıyor? 2016'da yapımına başlandı, 2022'de hâlâ hastane bitmiş değil. Yani bu konuda ne yapılıyor; ben bunu anlayamıyorum.


Dilovası’nda hekim ihtiyacı var ama Güvenlik soruşturması iptal, doktorluk yapamaz deniyor!

Hekimlerimizin önü kesiliyor ve yurt dışına akın akın gidiyorlar. Neden? Çünkü hukuksuz gerekçelerle tıp fakültesinden mezun olmuş gence diyorsunuz ki: "Senin güvenlik soruşturman olumsuz geldi, hekim olarak atayamayacağız." veyahut da "Bir hüküm aldın sen KHK'lisin, seni doktor olarak çalıştırmayacağım." İnsanlar akın akın yurt dışına gitmek zorunda kalıyor. "Niye gidiliyor?" diye soruluyor da işte, bakın, size pratik örnekler vereyim: Kocaeli'nden Sinan Çekiç Dilovası Devlet Hastanesine atanmış. Ya, Dilovası'nda hekim eksiği var. Sinan Çekiç genç, pırıl pırıl bir hekim olarak atanmış, gidip çalışmak istiyor. "Efendim, önceden bir yargılanmışsın, HAGB almışsın. Güvenlik soruşturması iptal, doktorluk yapamaz." Maşallah(!)

Sonra "Niye hekimler yurt dışına gidiyor?” diyorsunuz.

Bir hekim beraat etmiş, hiçbir yargısal durumu yok. Babası KHK'yle ihraç edilmiş bir doktor. Ve onun da atamasını yapmadınız. Yani olacak işler değil. Ondan sonra "Niye hekimler yurt dışına gidiyor?" Ya, işte, binlercesi gider.


Mahpus hastalar dezavantajlı hastalardır.

Yine, mahpus hastalar dezavantajlı hastalardır. Siz de hekimsiniz, ben de hekimim Sayın Bakan. Ya, cezaevinde dezavantajları yaşıyorlar, bir de geliyorlar, hastanelerde de aynı dezavantajları yaşıyorlar.

Ayfer Ayçiçek'e kelepçeli muayene dayatıldı, muayene olamadı.

Bakın, size bir sürü örnek vereceğim, lütfen yardımcılarınız not tutsunlar. Gebze Cezaevinde ne oldu? Ayfer Ayçiçek'e gitti, kelepçeli muayene dayatıldı, muayene olamadı. Tarihi de söyleyeyim: 15 Ağustos 2022, psikiyatri polikliniği Gebze Fatih Devlet Hastanesi.


Bayrampaşa Devlet Hastanesinde ne oldu?

Bayrampaşa Devlet Hastanesinde ne oldu? Davut Demir'i polis ağır bir şekilde darp etmişti. Fotoğraflarını görseniz yani zaten doktor olmanıza gerek yok, besbelli rapor verilmesi gerekiyor; kaşı yarılmış, vücudunun her yeri morarmış. Bayrampaşa Devlet Hastanesinde 31 Ağustos 2022'de -bir bakın bakalım- denmiş ki "Normal, hiçbir şey yok."


Erhan Marik, bir mahpus hastası, Silivri Devlet Hastanesi yoğun bakımında bakımsızlıktan dolayı hayatını kaybediyor.

Erhan Marik, bir mahpus hastası, Silivri Devlet Hastanesi yoğun bakımında bakımsızlıktan dolayı hayatını kaybediyor ve soru önergeme cevap vermemişsiniz hâlâ yani bu hatalarınız ortaya çıkmasın diye mi cevap vermiyorsunuz.


Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesine sevk ediliyor

Mehmet Türkan, Diyarbakır Cezaevinde. Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesine sevk ediliyor ve orada da ihmalden yine hayatını kaybediyor. Hiçbir şekilde sorularımıza cevap vermiyorsunuz.


Bunların hesabını vermemek için mi benim soru önergelerime cevap vermiyorsunuz?

Hele şu anlatacağım vaka inanılmaz yani. Ben de bir hekimim, bakın, benim uzmanlık alanıma giriyor. Mehmet Sait Demiröz göğüs hastalıkları hastası olarak cezaevinden hastaneye gidiyor. Nereye gidiyor? Ödemiş Cezaevinden Ödemiş Devlet Hastanesine. Bulgularından belli ki pnömoni ve hastayı geri çeviriyorlar. Birkaç gün sonra hasta iyice kötüleşiyor, satürasyonları düşüyor, dispneyle gidiyor. Yani bu sefer bari hastayı -Allah için- yatır, yine yatırmıyorlar. Ya, yine cezaevine gönderiliyor, üçüncü kez hastaneye bir iki gün sonra gönderiliyor ve tabii ki hasta "ex" Sayın Bakan. Bunların hesabını vermemek için mi benim soru önergelerime cevap vermiyorsunuz?


Güneş Tekin'in yine Kocaeli Onkoloji Hastanesinde verilen randevu gününde ameliyatı yapılmadı.

Yine hasta mahpusların çileleri. Mesude Pehlivan, Gebze Kadın Cezaevinde kanser hastası ve kelepçeli muayene dayatıldı; ondan dolayı muayene olamadı. Güneş Tekin'in yine Kocaeli Onkoloji Hastanesinde verilen randevu gününde ameliyatı yapılmadı.


Adalet Bakanlığı hem Sağlık Bakanlığı organize bir şekilde bir suç var

Adar Sarıbaş gözaltında darp edildikten sonra mide kanaması geçiriyor. Oradan nereye? Silivri Devlet Hastanesinden Halkalı Kanuni Hastanesine sevk ediliyor. Yani hem Adalet Bakanlığı hem Sağlık Bakanlığı organize bir şekilde bir suç var ve ölüme gitmiş. Halkalı Kanuni Hastanesinde ameliyat oluyor, 1'inci ameliyat hatalı, zaten geç kalınmış, darp edilmiş, ilerlemiş, gecikmiş bulgularla mide kanaması tespit ediliyor ve ardından ilk ameliyat hatalı. 2'nci ameliyata alıyorlar, yine hasta kötü. 3'üncü ameliyata alıyorlar ve en sonunda hasta "ex" vefat ediyor. hangi vakayı anlatsam bilemiyorum. Tacettin Başar, Çorum Sungurlu Cezaevindeydi, Çorum Eğitim Araştırma Hastanesinde "Falanca uzmanımız yok.Sağlık kurulunu toparlayamıyoruz." Ortopedi uzmanı yoktu. Toparlayamadılar, toparlamadılar, hasta sizlere ömür, Allah rahmet eylesin.


Sayın Bakan, siz de hekimsiniz, dezavantajlı hasta grubu diye bir şey bilmiyor musunuz?

Ya, bu kaçıncı vaka ya, Allah aşkına. Sayın Bakan, siz de hekimsiniz, dezavantajlı hasta grubu diye bir şey bilmiyor musunuz? Hasta mahpuslar dezavantajlıdır. Ya, bir de hastanelerinize geliyor, orada daha da dezavantajlı hâle sokuyorsunuz. Aslında...


Bilgi işlem kadro elemanlarının kendilerine kadro verilmediğiyle ilgili çok önemli şikâyetleri var

Son olarak da bilgi işlem kadro elemanlarının kendilerine kadro verilmediğiyle ilgili çok önemli şikâyetleri var. Tıbbi laboratuvarı teknikerlerinde 80 bin mezun var ve iki yılda bir KPSS olmasına rağmen, çok çok az alım yapılıyor. Ve yine, eczacıların şikâyetleri var, maaş kat sayıları çok düşük diş hekimlerine göre...
 

Yorumlar (0)