ÖLÜM YOLU YİNE YATIRIM PROGRAMINA ALINMADI

Eskişehir’de en fazla trafik kazasının yaşandığı ve yüzlerce yurttaşın yaşamını yitirdiği Seyitgazi-Kırka-Afyon karayolu Cumhurbaşkanlığı 2020 Yatırım Programı’nda yine yer almazken, Alpu Ovası’na termik santral projesi önceki yıllarda olduğu gibi yatırım programında korundu.

Vekil Haberleri 17.02.2020, 14:24
ÖLÜM YOLU YİNE YATIRIM PROGRAMINA ALINMADI

Yatırım programının Eskişehir ile ilgili bölümlerine tepki gösteren Çakırözer, “Bu program 900 bin Eskişehirli’nin sesine, taleplerine sağır bir program. Yüzbinlerce Eskişehirli bu şehirde ‘zehir solumak istemiyoruz’ diyor, mahkemeler bu santralin yapımının aleyhinde kararlar alıyor ama hala yatırım programından çıkarılmıyor. Öte yandan yaşanan kazalar nedeniyle adı ‘ölüm yoluna’ çıkan ve on yıllardır el atılmayan Eskişehir-Seyitgazi-Afyon Karayolu’nun bölünmüş yol yapılması talebi karşılanmıyor. Yatırım programında bu yol yine yok! Eskişehirli’nin sesinin duyulması için daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor” dedi.

YİNE PROGRAMA ALMADILAR
CHP’li Utku Çakırözer Cumhurbaşkanlığı 2020 Yatırım Programına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Cumhurbaşkanlığı 2020 Yatırım Programında Eskişehir’in ölüm yoluna dönen, yüzlerce yurttaşın yaşamını yitirdiği Seyitgazi-Kırka-Afyon Karayolu yine yer almadı. Çakırözer, “Bu yolda son beş yılda yüzlerce kaza meydana geldi. Defalarca çağrıda bulunduk, Seyitgazi’de hemşehrilerimiz ‘artık ölmek istemiyoruz’ dedi, yol kapattı. Ama hala yurttaşın sesini duyan yok. On yıllardır el atılmayan Seyitgazi-Kırka-Afyon yolunun bölünmüş yol talebi artık karşılanmalı” dedi.

ZEHİR SANTRALİNDEN VAZGEÇMİYORLAR
Yatırım programında Alpu Termik Santral Projesi Sondaj çalışmalarının yer almasını da eleştiren Çakırözer, “ Vatandaşların yol talebine duyarsız kalanlar, öte yandan Eskişehir’e zehir santrali dikmeye kararlılar. Her görüşten Eskişehirli karşı çıkıyor, binlerce Eskişehirli Alpu’da, Eskişehir’de miting yaptık. Mahkemeler bu projeye karşı. Geçen yıl Alpu Ovamızı köstebek yuvasına dönüştürdüler. Bir yılda 133 milyon harcamışlar sondaj çalışmalarına. Hala vazgeçmiyorlar. Yine programa koymuşlar. İhalesi 7 kez iptal edildi, alıcı yok. Bu ısrar neden!” dedi.

ESKİŞEHİRLİLERİN TALEPLERİ KARŞILANMALI
2020 Yatırım Programın Eskişehirlilerin taleplerine kör ve sağır olduğunu söyleyen Çakırözer, “Yol yok, yatırım yok; zehir santrali var. Eskişehirliler zehir istemiyor. Eskişehirliler bu yollarda daha fazla can kaybetmek istemiyor. Artık bu yollar Eskişehirlilerin taleplerini karşılayacak şekilde bölünmüş yol olarak yatırım programına alınmalı” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)