OKULLAR ÖĞRETMEN YETİŞTİREMİYOR

CHP Karabağlar İlçe Örgütü 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında bir panel düzenledi

Vekil Haberleri 26.11.2018, 12:41 26.11.2018, 12:41
OKULLAR ÖĞRETMEN YETİŞTİREMİYOR

“Okullar öğretmen yetiştiremiyor”

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Kemal Açıkgöz, “Türkiye’deki üniversiteler öğretmen yetiştiremiyor” dedi.

CHP Karabağlar İlçe Örgütü 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla “Eğitim Sistemi ve Öğretmenlerimizin Sorunları” konulu bir panel düzenledi. Bozyaka Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Sevda Erdan Kılıç, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Eğitimci Hakkı Karadeniz’in yönlendirici olduğu panele CHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ve Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Kemal Açıkgöz katıldı.

Konuşmacılardan önce kısa bir konuşma yapan CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, eğitim sisteminin 16 yılda 16 kez değiştirildiğini belirterek, “Bu durumdan en çok çocuklarımız etkileniyor. Ancak öğretmenlerimiz de büyük bir mağduriyet yaşıyor. Bugün bu panelde bu konuda birbirimizle bilgilerimizi paylaşacağız” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Kemal Açıkgöz, bir ülkedeki eğitim sisteminin niteliğinin başta öğretmen yetiştirmek olmak üzere birkaç noktada kendini göstereceğini kaydederek, “Birincisi eğitim sistemimiz öğretmen yetiştirebiliyor mu? Hayır. Öğrenciyi yetiştirebilecek öğretmen yetişmiyorsa o eğitim sistemiyle bir yere varılmaz. İkincisi bir eğitim sisteminin hedefi öncelikle iyi yurttaş yetiştirmek olmalı. Peki bu sistemde iyi yurttaşlar yetişiyor mu? Yani kendisi dışındaki insanların hakkına hukukuna saygılı ve bunları uygulayan bireyler yetişiyor mu? İçinde bulunduğumuz koşullar ortada” diye konuştu.

Açıkgöz, Türkiye’de üniversite çokluğuna işaret ederek, “Bir ülkede üniversite sayısının çokluğu da niteliği arttırmaz. Türkiye’de üniversite sayısı 60 civarındayken dünyadaki ilk 500 üniversiteye 3-4 üniversitemiz girerken; şu anda üniversite sayısı 220 ama tek okulumuz bile bu listeye giremiyor” sözlerine yer verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya da, darbecilerin öğretmenlere yönelik saldırılarına değinerek, “Darbecilerin ilk hedefi her zaman eğitimciler ve eğitim sistemi olmuştur. Mücadele içindeki aydınlanma dinamiğini bitirmek ve kendi nesillerinin kalıcılığı için bunu yapmışlardır. 12 Mart’ta Türkiye Öğretmenler Sendikası’na, 12 Eylül’de TÖB-DER’e ve bugün de ihraçlar yoluyla ilerici öğretmenlere saldırılmaktadır” görüşünü aktardı.

Kaya, CHP olarak eğitim sistemindeki çarpıklığı mecliste çok güçlü bir şekilde dile getirdiklerini de söyleyerek, “4 aydır yürüttüğümüz bir çalışma var. Bu çalışmaların verilerini en sağından en soluna kadar bütün sendikalara da yolladık. Dosyamızı meclis gündemine de getireceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından konuklardan gelen sorulara cevap verildi. Etkinliğin sonunda konuşmacılara CHP Karabağlar İlçe Örgütü tarafından plaket takdim edildi.

Yorumlar (0)