OKAN GAYTANCIOĞLU'NDAN UZUNKÖPRÜ-KEŞAN-MERİÇ-İPSALA KURTULUŞ GÜNÜ MESAJI

Vekil Haberleri 17.11.2018, 11:15 17.11.2018, 11:15
OKAN GAYTANCIOĞLU'NDAN UZUNKÖPRÜ-KEŞAN-MERİÇ-İPSALA KURTULUŞ GÜNÜ MESAJI

Türk Milleti üstün bir gayret ve özveri ile Büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde emperyalizme karşı başlattığı ulusal kurtuluş mücadelesini başarıya ulaştırmış ve bağımsız bir ülke yaratarak tarihte eşine rastlanmayan bir kahramanlık destanı yazmıştır. 96 yıl önce kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısı ile bu topraklar için canını siper eden her bir yurttaşımız bu mücadelenin sonunda vatan topraklarını düşman işgalinden kurtarmıştır. 18 Kasım Uzunköprü, 19 Kasım Keşan ve Meriç, 20 Kasım İpsala halkına kutlu olsun.

 

Tarih bizlere göstermiştir ki; geçmişi hatırlamak, bağımsızlığın önemini kavramak, çekilen acıları bir daha yaşamamak için önemlidir. Bu nedenle kurtuluş günlerimiz, tarihe ışık tutması, geleceğimize yön vermesi açısından bizim toplumsal hafızamızdır.

 

Ülkesinin bağımsız bir vatan olması için canı pahasına, bu topraklar için feda etmeye hazır olduğunu tarihin her döneminde ispatlayan halkımız, bugün de her türlü bölücü ve gerici akımlara karşı atasının, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, milli ve onurlu bir duruş sergilemeye devam etmektedir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle ilçelerimizin Kurutuluş Gününü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın kurtuluşu için canları pahasına kahramanca mücadele eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyor, saygılar sunuyorum.

Yorumlar (0)