'O memurlar 24 Haziran'da da görevliydi'

CHP'li Yarkadaş, AKP medyasının Sandık Kurulu üyesi memurları hedef haline getirmesine tepki gösterdi.

Vekil Haberleri 10.04.2019, 11:06 10.04.2019, 11:06
'O memurlar 24 Haziran'da da görevliydi'

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, Sandık Kurulu üyesi memurlarla ilgili çarpıcı bir hatırlatma yaptı. Yarkadaş, "AKP'nin hedef gösterdiği memurlar, 24 Haziran'da da görevliydi" dedi.

 

Maltepe Belediyesi - Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde devam eden "Sandık Nöbeti"ne katılan CHP'li Yarkadaş, "AKP ve MHP, Maltepe'de 29 bin fark yedi. İstanbul Büyükşehir'i Ekrem İmamoğlu, Maltepe'yi ise Ali Kılıç kazandı ancak bunu bir türlü hazmedemiyorlar" ifadesini kullandı.

 

AKP ve medyasının kaybettikleri seçimi kabullenmek yerine mazeret aradığını da ifade eden Yarkadaş şöyle konuştu:

 

"AKP medyası günlerdir Sandık Kurulu üyesi memurları hedef haline getirdi. 31 Mart'ta Sandık Kurulu'nda görev alan, yüzde 99'u Memur-Sen ile Diyanet-Sen üyesi memurları içi boş ithamlara maruz bırakılıyor. Neredeyse tamamı FETÖ'cü ilan edildi. Oysa ki; aynı memurlar, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminde de görevliydi. AKP'ye göre, Erdoğan kazanınca sorun yok; muhalefet kazanınca "şaibe" var! AKP ülkeyi seçim yapılamaz hale getiriyor. Bu kafa yüzünden sonraki seçimde görev alacak bir memur bile bulamayacağız."

 

AKP'nin devletin gücünü kullanarak seçimi iptal ettirmeye çalıştığını da belirten Yarkadaş, "Halkın hakkını gasp etmeyin; İstanbul, Mardin, Diyarbakır, Van, Kadıköy, Ataşehir, Maltepe ve İzmit belediye başkanlarının mazbatasını bir an önce verin, halkın iradesini ayaklar altına almayın."

Yorumlar (0)