Naim Süleymanoğlu Anısına Bulgaristan'da Anıt dikildi

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr Aygun, Bulgaristan Mestanlı’da Halterde Olimpiyat Ve Dünya Şampiyonumuz Naim Süleymanoğlu’nun Anısına Yaptırılan Anıtın Açılış Törenine Katıldı

Vekil Haberleri 26.07.2019, 13:28
Naim Süleymanoğlu Anısına Bulgaristan'da Anıt dikildi

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, siyasi baskı nedeniyle doğduğu Bulgaristan’dan Türkiye’ye sığınma hakkı talep eden daha sonra Türkiye’ye halterde defalarca Olimpiyat ve Dünya Şampiyonluğu gururu yaşatan milli sporcumuz “Cep Herkülü” lakaplı Naim Süleymanoğlu’nun anısına dikilen anıtın açılışına katıldı. Süleymanoğlu’nun doğduğu Bulgaristan Mestanlı’da dikilen bu anıtın önemine işaret eden Aygun, “Naim Süleymanoğlu, bugün doğduğu topraklara yeniden kavuşmuştur. Bu Süleymanoğlu’nun zaferidir” dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, CHP Bursa Milletvekilleri Prof. Dr. Yüksel Özkan ve Erkan Aydın’dan oluşan CHP Heyeti, Bulgaristan Mestanlı’da milli sporcumuz Naim Süleymanoğlu anısına dikilen anıtın açılış törenine katıldı.

Burada bir konuşma yapan CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, “Bugün Mestanlı’da; olimpiyatlarda ve dünya şampiyonalarında kırdığı rekorlarla tarihe geçen, tüm zamanların gelmiş geçmiş en büyük haltercisi kabul edilen, Türkiye’ye ilk kez halterde olimpiyat ve dünya şampiyonlukları sevinci yaşatan  CepHerkülü lakabıyla gurur kaynağımız olan büyük haltercimiz Naim Süleymanoğlu için yaptırılan Anıt’ı açmaktan onur duyuyoruz” dedi.

BULGARİSTAN’DA BUGÜN ANISINA ANIT DİKİLİYORSA BU SÜLEYMANOĞLU’NUN ZAFERİDİR!

Naim Süleymanoğlu’nun halter camiasına adını altın harflerle yazdırdığınıanımsatan Aygun, “Naim Süleymanoğlu bu büyük spor başarısı kadar, zorlu hayatı ile de hepimize önemli mesajlar vermiştir.Bir zamanlar siyasi baskı nedeniyle kaçtığı Bulgaristan’da şimdi adına Anıt yapılması,hepimiz için büyük mutluluktur. Bu esasında Naim Süleymanoğlu’nun zaferidir” mesajını verdi.

“BU ANIT, AYNI ZAMANDA BİR BARIŞTIR”

Aygun, şöyle devam etti:

“Naim Süleymanoğlu, bugün doğduğu topraklara yeniden kavuşmuştur. Bu Anıt aynı zamanda bir barıştır, Naim Süleymanoğlu adını sonsuza kadar yaşatacak bir simgedir. Naim Süleymanoğlu, 1986 yılında Avustralya’da düzenlenen Halter Dünya Kupası sırasında Türk Büyükelçiliği’ne sığınmıştır ve Türkiye’ye iltica etmiştir. Bu o günkü siyasi iklimde Türk azınlığa yönelik baskıdan kaynaklanmıştır.1988 yılında Seul Olimpiyatlarından itibaren tüm şampiyonalara Türk milli forması ile katılmış, ama elbette ki doğduğu topraklara özlemi hiç bitmemiştir. Bugün biz bu bağı yeniden kuruyoruz.  Naim Süleymanoğlu’nun doğduğu topraklara olan özlemini manevi anlamda da olsa karşılamaktan, bu anlamlı günde burada olmaktan mutluluk duyuyoruz. “

YUNANLI RAKİBİ BİLE CENAZESİNE GELDİ

Naim Süleymanoğlu’nun halter hayatındaki üstün başarıları kadar gösterdiği centilmenlik, üstün spor ahlakı ile de farklı bir iz bıraktığını söyleyen Aygun, “Genç yaşta karaciğer yetmezliği nedeniyle aramızdan ayrılmıştır. Ama cenazesine, en büyük rakibi Yunan Leonidis’in katılması, sporun ve dostluğun evrensel gücünü göstermesi açısından ibret vericidir” diye konuştu.

Aygun, bugün herkese düşen görevler olduğuna işaret ederek, “Naim Süleymanoğlu felsefesini yaşatmak, spor ve sporcu ahlakını geliştirmek ve hangi koşullarda olursa olsun komşu ülkeler arasında güzel ilişkilerin kurulmasını sağlamak dileği ile tüm katılımcıları sevgi ve saygı ile selamlıyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)