MUSTAFA ŞENTOP ‘KİNDAR NESİL’ İFADESİNİ KABA BULDU ÖNERGEYİ İADE ETTİ

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in, PISA, UNICEF ve birçok uluslararası eğitim raporunda Türkiye’nin son sırada olmasının nedenlerinin araştırılması için verdiği önerge TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından ‘kaba ve yaralayıcı’ bulunarak iade edildi.

Vekil Haberleri 26.08.2019, 14:18
MUSTAFA ŞENTOP ‘KİNDAR NESİL’ İFADESİNİ KABA BULDU ÖNERGEYİ İADE ETTİ

Antmen’in verdiği araştırma önergesinde eğitim ve öğretimin Atatürk ilkeleri ve inkılapları doğrultusunda çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre yapılmasının anayasal bir zorunluluk olduğu ancak buna uyulmadığı, bilimsellikten uzaklaşılmasının eğitimde kalitenin düşmesine neden olduğu, laik anlayışın terk edilmeye başlanmasının eğitim ve öğretime büyük zararlar verdiği belirtilirken “Bugün dünyanın her yerinde bilimsel bir gerçeklik olarak kabul edilen ve okutulan Evrim Teorisi’nin biyoloji ders kitaplarından çıkarılması ise Saray iktidarının ‘kindar nesil’ anlayışının bir sonucudur. Eğitimde Laiklik olmazsa olmaz kabul edilmelidir” ifadeleri yer aldı.

 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, araştırma önergesindeki “Saray iktidarının” ve “kindar nesil” cümlelerinin kaba ve yaralayıcı olduğunu ifade ederek, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’e önergeyi iade etti ve kabul etmedi.

 

CHP’li Antmen  ‘kindar nesil’ cümlesinin bizzat Cumhurbaşkanının sözü olduğunu, saray iktidarı döneminde eğitimde karanlık bir dönem yaşadığımızı ve devlet okullarının kalitesinin düşürüldüğünü belirterek “Türkiye’nin eğitimdeki durumu çok açık değil mi? Dünyada ilk 500 üniversitede Türkiye’den hiçbir okul yok. PISA, UNICEF ve daha birçok saygın uluslararası raporda Türkiye eğitim alanında sonuncu. Bunun sorumlusu öğrenciler değil iktidardır.  Saray iktidarı ve saray iktidarının kindar nesil anlayışı ve imam hatip dayatması eğitimde karanlık bir dönem geçirmemize neden oldu. Meclis Başkanı bizim ‘neden eğitimde son sıradayız. Neden üniversitelerimiz bu durumda. Neden laik ve çağdaş eğitimden uzaklaşıyoruz. Gelin bunları araştıralım’ dediğimiz önergemizden rahatsız oluyor ama Türkiye’deki eğitimin içler acısı halinden rahatsız olmuyor. Önergemiz kaba ve yaralayıcı bulunmuş ise demek ki yapılanlar kaba ve yaralayıcının da ötesinde” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)