Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Oya Ersoy'un Soru Önergesine Yanıt

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, Eskişehir Sivrihisar İlçesi’ne bağlı Buhara köyünde sadece menzil tarikatı lider ve üyelerinin ikamet etmesini ve buradaki okulun menzil tarikatının okulu olarak bilinmesi üzerine çocuklarını okula göndermek istemeyen ailelerin sorununu 17.09.2019 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sordu. Bakanlık tarafından önergemizin yanıtı geldi.

Vekil Haberleri 21.11.2019, 12:50
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Oya Ersoy'un Soru Önergesine Yanıt

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından önergemize verilen cevapta Eskişehir valiliğinin cevabını göndermiştir.

 
Valilik, “Okulun 2019-2020 eğitim öğretim döneminde açıldığını, MEB’e bağlı bir okul olduğunu, Bakanlık müfredatının uygulandığını, Okuldaki öğretmenlerin bakanlık tarafından atandığını, Okuldaki öğretmenlerin ve idarecilerin Devlet memurlarının bağlı olduğu çerçevede görev yaptığını, Okulun açıldığı günden bugüne kadar öğrencilere herhangi bir müdahalenin söz konusu olmadığını” belirtilmiştir. 


Eskişehir Buhara Köyünde yaşayan halk çocuklarını köydeki okul menzil tarikatının okulu dedi, çocuklarını bu okullara göndermedi! Millî Eğitim Bakanlığı ise Valiliğin her şey yolunda yazısını bize cevap olarak gönderdi!
Ersoy; Buhara köyündeki okulun “Menzil Tarikat”’nın okulu olduğu için ailelerin çocuklarını bu okullara göndermedikleri haberlerinin geçtiğimiz eylül ayında basında yer aldığını belirterek “ancak Millî Eğitim Bakanlığının soru önergemize vermiş olduğu yanıttan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir soruşturma yürütülmeden direk Eskişehir Valiliği’nin ‘okul personelinin Bakanlık tarafından atandığı ve idarecilerin görevlerini yasal çerçevede yerine getirdiği’ şeklindeki beyanını yeterli görerek bize gönderdiği anlaşılıyor” dedi. 

 

Sözlerine şöyle devam eden Ersoy, “Buhara köyünde sadece Menzil tarikatı üyelerinin yaşadığı köye girişler ve hatta ikamet edecek kişilerinde tarikat üyeleri tarafından belirlendiği haberleri üzerine ne İçişleri Bakanlığı nede okullarda tarikat eğitimi veriliyor bilgisi üzerine Millî Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Millî Eğitim Bakanlığı’na soruyorum; Millî Eğitim Bakanlığı Buhara köyündeki okulda görevli olan idareciler hakkında herhangi bir soruşturma başlattı mı? Çocuklarını okula göndermeyen aileler ile görüştü mü? Bu soruların yanıtı önergemize verilen cevapta yok.”
 

Ersoy, “Millî Eğitim Bakanlığının görevi o köyde yaşayan halkın, ailelerin haklı kaygılarını gidermektir. Bizzat aileler ile görüşüp iddiaları araştırmaktır. Ülkemizdeki hiçbir okulu tarikat ve cemaatlerin eline bırakmayacağız, okullarda laik ve bilimsel eğitimin verilmesinin de takipçisi olacağız” dedi.
 

Yorumlar (0)