banner773

MİLLİ EĞİTİM BAKANI SAHTE DİPLOMA SAYISINI SIR GİBİ SAKLIYOR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, sahte diploma ile ilgili sorularına yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu konuda gereğinin yapıldığını ifade ederek rakam vermekten kaçındı.

Vekil Haberleri 06.01.2019, 12:01 06.01.2019, 12:01
MİLLİ EĞİTİM BAKANI SAHTE DİPLOMA SAYISINI SIR GİBİ SAKLIYOR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, sahte diploma ile ilgili sorularına yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,  bu konuda gereğinin yapıldığını ifade ederek rakam vermekten kaçındı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim Bakanına yönelttiği sorularda, “Son 15 yılda kaç kişi hakkında sahte diploma soruşturması yapılmıştır? Kaç Soruşturma nihayete erdirilmiştir? Ve bu soruşturmalardan çıkan sonuçlar neticesinde kaç kişiye ne kadar ceza verilmiştir? Sahte diploma ile çalıştığı anlaşılan kişilerin meslek grupları nelerdir? Meslek gruplarına göre dağılımları nelerdir? Bugüne kadar sahte diploma ile çalıştığı tespit edilen en üst merci görevli, hangi kurumda ve hangi görevi yapmıştır? Sahte diploma kontrol usulleri nelerdir? Sahte diplomaların kim veya kimler tarafından temin edildiği hakkında yürütülen soruşturmalar hangi aşamadadır?” dedi.

 

BAKAN RAKAM VERMEDİ

 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sorulara verdiği yanıtta, “Bakanlığımız kadrolarına atanan tüm personelin atanmasına ilişkin belgeler incelenmekte ve ilgili kurumlardan teyit edilmektedir. Bu kapsamda sahte diploma ve gerçeğe aykırı belge ile Bakanlığımız kadrolarına atandığı tespit edilen personelin görevlerine son verilmekte olup bu kişilerle ilgili adli makamlara suç duyurusunda bulunulmaktadır” dedi.

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorularında dile getirdiği konuların varlığını doğrulayan Bakan, bu konuda yapılan  işlem  sayıları hakkında rakam vermekten kaçındı…

Yorumlar (0)