Milletvekili Keven; Turizm Yalnızca Deniz Turizminden İbaret Değildir!

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, Plan Bütçe Komisyonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bütçesi görüşülürken Sn. Bakan Mehmet Nuri Ersoy’a Yozgat’ın turizm potansiyelini anlattı ve Yozgat’a ilgi gösterilmesini talep etti.

Vekil Haberleri 19.11.2018, 17:44 19.11.2018, 17:44
Milletvekili Keven; Turizm Yalnızca Deniz Turizminden İbaret Değildir!

“Yozgat tarihi süreçte Hitit medeniyetinin yerleşim yerlerinden olup Hattuşaş’ın yanı başında yer alan ve Alişar Höyüğü, Tavium Antik Kenti, Kerkenes Harabeleri, Behramşah Kalesi ve Roma Hamamı gibi birçok tarihi mirasa sahiptir. Yozgat Osmanlı döneminde Bozok Sancağı olarak yer almış ve Türk mimarisi konakları, Taş Mektep olarak bilinen Yozgat Lisesi binası, Askerlik Şubesi binası gibi tarihi yapılara sahiptir. Yozgat Çamlık Milli Parkı, Akdağ Ormanları, Kazankaya Kanyonu gibi birçok doğa turizmi potansiyeline sahiptir. Yozgat Sarıkaya, Sorgun, Yerköy, Boğazlıyan, Saraykent ilçelerinde bulunan şifalı sıcak su kaynaklarıyla termal turizm potansiyeline sahiptir. İlimizin termal kaynakları yeterince kullanılamıyor. Yeni teşviklerle yatırımcılara yönelik kapsamlı bir çalışma yürütülmelidir. Tanıtıma hız verilmelidir” diye konuşan Keven, Yozgat’ın medreseleri, camileri, türbeleri ve kilise binalarıyla inanç turizminde de potansiyelinin olduğuna değindi.

Yoğun göç veren Yozgat’ın turizmde gerekli yatırımları alması halinde göçü tersine çevirebileceğini anlatan Keven,

“Biz istiyoruz ki nüfusu yoğun göç veren Yozgat’ımız turizm yatırımlarıyla, termal turistik otelleriyle, tarihi konaklarıyla bir cazibe merkezi olsun ve göçü tersine çevirelim. Yozgat tur operatörlerinin güzergâhına alınmalıdır. Kapadokya’ya ve Hattuşaş’a gelen turist kafileleri Roma Hamamı’nı görmek için, Çamlık’ta doğa yürüyüşü yapmak için, kaplıcalarda dinlenmek için Yozgat’a uğramalıdır. Türkiye yalnızca güney illerimizden ve deniz turizminden ibaret değildir. Bu konuda sayın bakandan hassasiyet bekliyoruz” dedi.

Bakanlığın bünyesinde bulunan halk kütüphanelerinin durumuna da değinen Keven, kütüphanelere ilgi gösterilmesini istedi.

“Merkezde ve ilçelerimizde bulunan halk kütüphaneleri fiziki imkânlar yönünden zayıf olup teknolojik imkânlara sahip değil. Bu kütüphaneler donanımlı çok fonksiyonlu binalara ihtiyaç duymaktadır. Özellikle öğrencilerimize ve tüm vatandaşlarımıza yönelik geliştirilecek projelerle birer yaşam alanı haline dönüştürülmelidir. İlgisiz kalmış halk kütüphanelerine acilen özel ilgi gösterilmelidir.”

 

Yorumlar (0)