MİLLETVEKİLİ KEVEN FUAT OKTAY’A SORDU: “HIZLI TREN NE AŞAMADA?”

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’a yönelttiği soru önergeleriyleon iki yıldır yapımı devam eden Ankara-Yozgat-Sivas hızlı tren inşaatının tamamlanan ve devam eden kısımlarının durumunu ve2019 yılı ödeneğinin ne kadar olduğunu sordu.

Vekil Haberleri 05.08.2019, 12:42 05.08.2019, 12:50
MİLLETVEKİLİ KEVEN FUAT OKTAY’A SORDU: “HIZLI TREN NE AŞAMADA?”

Kamuoyunun detaylı ve güvenilir bir bilgiye ihtiyaç duyduğunun altını çizen Keven, hızlı tren konusunda 2014 yılından beriher yıl bir tarih açıklamanın moda haline geldiğini ve son günlerde siyasiler tarafından 2020 yılının telaffuz edildiğini söyledi. Devam eden altyapı işleri hızlandırılıp istasyon yapıları yapılmadığı sürece 2020 yılının maalesef bir kandırmacadan ibaret olduğunu ifade etti.

Yerköy-Kayseri demiryolu hattı hakkında da Sayın Fuat Oktay’a bir soru önergesi veren Keven, Yerköy ilçe merkezinin tam ortasından mahalle içinden geçirilen güzergâhın değiştirilmesi için Ulaştırma Bakanlığı’na da bulunduğu girişimlerin akabinde Yerköy Belediyesi ve ilçe sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcilerinin güzergâh için topladığı imzalara dikkat çekti.

“Yerköy Belediye Başkanımız Ferhat Yılmaz bir girişimde bulunarak ilçenin gelişim aksını ve imar planını bozan bu güzergâhın ilçe merkezini bölmeyecek şekilde değiştirilmesini talep ediyor. Yapılacak olan hizmet takdir ettiğimiz bir hizmet ancak Yerköy ilçe merkezi zaten ikiye bölünmüş durumda bir de Kayseri’ye gidecek olan hızlı tren hattının mahalleleri ikiye bölmesine izin vermeyin gelin bu güzergâhı ilçeye zarar vermeyecek şekilde değiştirelim. Ayrıca o güzergâhta sıcak su kaynakları ve SİT alanı bulunuyor. Bu durumdan Yerköy halkı, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri herkes rahatsız. Yetkililerden rica ediyorum bir taraftan yaparken bir taraftan yıkmayın!” dedi.

Ayrıca Yozgat’ta devam eden diğer kamu yatırımlarını da soran Keven, bu inşaatların ödenek durumlarının ve sözleşmeye göre iş bitim tarihinin kamuoyuna açıklanması gerektiğini belirtti.

Yorumlar (0)