Milletvekili Keven, Bakan Akar'dan Acemi Birliği İstedi

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, TBMM’de ulaşabildiği bakanlara ve yetkili kurumlara Yozgat’ın sorunlarını ve taleplerini ulaştırmaya devam ediyor.

Vekil Haberleri 18.12.2018, 14:54 18.12.2018, 14:54
Milletvekili Keven, Bakan Akar'dan Acemi Birliği İstedi

Milletvekili Keven, Milli Savunma Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde Bakan Sn. Hulusi Akar ile görüşerek Yozgat’a acemi birliği kurulmasını ve Alay Komutanlığı bünyesinde acemi er eğitiminin de yeniden başlatılmasını talep etti. Sayın Bakan’dan konuyla ilgilenerek geri döneceği yanıtını alan Keven, Yozgat’ın en büyük sorunu olan göç sorununa bir nebze çare olabileceğini belirterek bu birliğin ilimize gelmesinin çok büyük önem arz ettiğini vurguladı.

 

Görüşmeden hemen sonra Milli Savunma Bakanı Sn. Hulusi Akar’a ulaştırılmak üzere Meclis Başkanlığı’na bir yazılı soru önergesi vererek konunun bakanlığa yazılı olarak ta ulaşmasını sağladı. Soru önergesinde yinelediği talepleri ise şöyle;

Yozgat ilimiz Orta Anadolu’da başkentimiz Ankara’nın yanı başında ve karayolu-demiryolu ağlarına sahiptir. Yozgat’ta oluşturulacak bir askeri tesis için gerekli ulaşım ağları mevcut olup lojistik üs olmaya da müsait bir dağıtım noktasıdır. Bu bağlamda,

  1. Yozgat’ta Acemi Er Eğitim Merkezi yapımı ile ilgili uygulama planlarınız bulunmakta mıdır?
  2. Büyükşehirler üzerinde ki yükü hafifletmek için Yozgat’a taşımayı planladığınız bir askeri tesis bulunmakta mıdır?
  3. Alay Komutanlığı bünyesinde daha önce kaldırılmış olan acemi er eğitiminin yeniden başlatılması adına bir planınız bulunmakta mıdır?

Yorumlar (0)