MİLLETVEKİLİ ALİ KEVEN, YÖK BAŞKANI'NDAN YOZGAT'A DESTEK İSTEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Ali Keven,YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın ev sahipliğinde ve komisyon üyelerinin katılımıyla YÖK'te düzenlenen toplantıya katıldı.

Vekil Haberleri 06.07.2019, 13:09
MİLLETVEKİLİ ALİ KEVEN, YÖK BAŞKANI'NDAN YOZGAT'A DESTEK İSTEDİ

Toplantıda YÖK Başkanı Yekta Saraç'a Bozok Üniversitesi'nin durumu ve talepleri hakkında bilgi aktaran Keven,

“Bozok Üniversitesi eğitim tecrübesi ile Yozgat'a ve bölgesine değer katabilecek bir pozisyondadır. Ancak son dönemde uygulamaya giren "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi" kapsamında ki üniversiteler arasında yer almamaktadır. Biz üniversitemizin özellikle tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi alanında bu projede yer almasını istiyoruz. Bu konuda YÖK Başkanlığı’nın da desteğini görmek Bozok Üniversitesi için çok önemli. Ayrıca akademik personel alanında da eksiklerin acilen giderilmesi gerekli.

Yozgat Bozok Üniversitesi bölgesel olarak tarımsal üretim, hayvancılık ve tarıma dayalı sanayi alanında ihtisaslaşmalıdır. Sayın Saraç'tan bu konularda hassasiyet beklediğimizi ifade ettim. En kısa sürede Yozgat'ta Bozok Üniversitesi’nde kendisini ağırlamak ve Yozgat’ın potansiyelini yakından göstermek istediğimizi ilettim. Bu konunun destekçisi olarak en kısa zamanda YÖK Başkanı’nı tekrar ziyaret edeceğim.”

Yorumlar (0)