banner773

Metin İlhan’dan Petlas İşçilerine Destek

Ülkemiz Cumhuriyet tarihinin en büyük genç işsizlik oranına ulaşmış durumda ve çok büyük bir ekonomik kriz ile karşı karşıyadır. Resmi rakamlara göre bile 8 milyonu aşan bir işsiz ordusunun varlığı maalesef ekonomik olarak yapısal bir tıkanma ve süreklilik arz etmeye başlayan bir resesyon dönemine girmiş bulunduğumuzu teyit etmektedir. Bunun bir diğer adı da ekonomik çöküş sürecidir.

Vekil Haberleri 26.07.2019, 14:55 26.07.2019, 15:14
Metin İlhan’dan Petlas İşçilerine Destek

Özellikle işveren konumunda bulunan özel sektör için ekonomik olarak büyük bir kaos söz konusudur. Mevcut iktidarın salt kendi varlığını korumak için yaptığı popülist ekonomik paketler ve dış politika yönetimindeki tutarsızlıklar ülkemizi ekonomik açıdan istikrarsız hale getirmiştir. Bu kötü ekonomi yönetimi sonucu özel sektörde, daralan piyasaya bağlı olarak çalışanların işine son verilmesi durumunu artmıştır.

Şehrimiz özelinde ise Kırşehir’deki en büyük işveren olan ve iş alanı açısından da büyük önem arz eden PETLAS LASTİK SANAYİ TİC. AŞ’nin son günlerde Nakliyat-İş Sendikasına üye 60'ı aşan işçinin iş akdine son vermesiyle şehrimizde bir huzursuzluk ortamı oluşmuştur çünkü Petlas’ın yaklaşık 4 bin kişiyi istihdam ediyor olması şehrimize önemli bir katma değer sağlamaktadır. İşten çıkarılan 60'ı aşan işçinin tamamının Nakliyat-İş Sendikasına üye oldukları iddiası ile ilgili işverenden yapılan açıklama tam olarak aydınlatıcı olmamıştır.

Aynı çatı altında faaliyet gösteren başka bir grubun inisiyatifi olduğu belirtilmiştir. Herhangi bir gerekçe gösterilmeden yapılan böyle bir uygulama işçi kardeşlerimizde ve kamuoyunda büyük bir tepki ile karşılanmıştır. Siyasetin iş dünyasına bulaşmasının uzun vadede tüm kesimler açısından çok büyük bir sorun teşkil edeceği unutulmamalıdır. Bu duruma engel olmak hepimizin görevidir zira bu çok hassas bir konudur. Nakliyat-İş Sendikasına üye 60'ı aşan işçi, sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve bizler bu yanlış uygulama sonucu oluşan mağduriyet giderilinceye kadar tüm demokratik haklarımızı kullanarak her platformda bu durumu dile getirecek ve işçi kardeşlerimiz işlerine kavuşuncaya kadar yanlarında olacağız.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

 

Metin İLHAN

CHP Kırşehir Milletvekili

Yorumlar (0)