MEHMET GÖKER’İN CHP’NİN KURULUŞUNUN 96. YILI MESAJI

Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nden başlayarak, Ulusal Kurutuluş ve Bağımsızlık Mücadelesinin öncülüğünü yapan partimiz, 9 Eylül 1923 yılında Halk Fırkası adıyla kurulmuş, 1935 yılında yapılan kurultayda “Cumhuriyet Halk Partisi” adını almıştır.

Vekil Haberleri 08.09.2019, 11:36 08.09.2019, 11:35
MEHMET GÖKER’İN CHP’NİN KURULUŞUNUN 96. YILI MESAJI

. Bugün 96. kuruluş yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyet Halk Partisi, kurucu Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Kurtuluş Savaşını kazanmış, ulusal birlik ve bütünlüğü sağlamış, eğitim başta olmak üzere sanayi ve kalkınmaya ağırlık vererek demokrasimizin temellerini atmıştır.

Dar gelirlilerin ve emeğiyle geçinenlerin haklarını savunarak sosyal demokrat düşünceyi geniş halk kitlelerine benimseten partimiz, grevli ve toplu sözleşmeli çalışma hayatını ülkemize kazandırmıştır. Hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını, adaleti, kadın erkek eşitliğini, çağdaş eğitimi, laiklik ve demokrasiyi her platformda savunan Cumhuriyet Halk Partisidir.  

Bugün gelinen noktada çökmüş bir liyakat sisteminin devlete güveni sarstığı, mahkemelerdeki adaletsizliğin yargıya inancı zedelediği, kadınlarımıza ve çocuklarımıza yönelik şiddet ve istismarın önüne geçilemediği günlerdeyiz.

Gelir dağılımındaki adaletsizliğin büyüdüğü, yaşam tarzlarına, din ve vicdan özgürlüğüne yönelik saldırılara her geçen gün yenileri eklendiği, eğitimdeki adaletsizliğin derinleştiği ve medya üzerindeki baskıların gerçeğe ulaşmayı zorlaştırdığı bu günler de geçecektir. Ülkemizde yaşayan milyonlarca insanın yaşadığı bu sıkıntılar bizlere sorumluluklarımızı anımsatmaktadır. Ulusal sınırlarımızın içte ve dışta tehdit altında olduğu bu sıkıntılı dönemlerde dün olduğu gibi bugün de aynı inanç ve kararlılıkla halkımızın umudu olmaya devam edeceğiz.

Büyük Önder Atatürk’ün ilke ve devrimlerine, demokratik ve laik cumhuriyete bağlı kadrolardan oluşan Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin ve halkımızın zor günlerinin sigortası olarak dimdik ayaktadır ve ayakta kalmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle partimizi destekleyen, üyesinden en üst yöneticisine kadar emek veren herkese en içten duygularımla selam ve saygılarımı sunuyor, partimizin kuruluşunun 96. yılını kutluyorum.

Yorumlar (0)