'Medya 2018'de ağır bir baskı gördü'

Yarkadaş: "AKP iktidarı, 2018 yılında medyaya baskının dozunu artırdı. Gazeteciler nefes almakta bile zorlandı."

Vekil Haberleri 30.12.2018, 12:24 30.12.2018, 12:24
'Medya 2018'de ağır bir baskı gördü'

CHP İstanbul eski Milletvekili Barış Yarkadaş, medyanın 2018 yılını ağır bir baskı sürecinde geçirdiğini söyledi. "2018 Medya Raporu"nu kamuoyuyla paylaşan Yarkadaş, raporunu düşüncelerini ifade ettikleri için gözaltına alınan Sanatçı Müjdat Gezen ile Metin Akpınar'a ithaf ettiğini belirtti. 

 

"EREN ERDEM 186 GÜNDÜR CEZAEVİNDE"

 

Silivri Cezaevi'nde tutulan CHP PM Üyesi - Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eren Erdem'i babası Hasan, kardeşi Erdeniz Erdem ile birlikte ziyaret ettikten sonra  '2018 Yılı Medya Raporu'nu açıklayan CHP'li Barış Yarkadaş, gazetecilerin düşüncelerini ifade ettikleri için AKP'nin hedefi haline geldiklerini dile getirdi.  Yarkadaş, "Türkiye'de şu an 170  gazeteci cezaevinde... Eren Erdem bu isimlerden yalnızca biri... Eren, 186 gündür hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutuluyor" dedi. 

 

KORKUTUCU TABLO

 

Raporunu iki bölüme ayırdığını belirten Yarkadaş, hem 2018 yılının Aralık ayında hem de 2018 yılının tamamında yaşanan ihlallerin dökümünü çıkardığını söyledi. Yarkadaş, "2018'de medyaya yönelik baskıların örneklerini alt alta yazınca ortaya korkunç bir tablo çıkıyor" dedi. 

 

"SÖZCÜ DAVASI KABUL GÖRMEDİ"

 

SÖZCÜ Gazetesi'nin Atatürkçü ve vatansever yazarlarının terör örgütü FETÖ'ye yardım etmekle suçlanması ve haklarında dava açılmasının 2018'e damga vurduğunu belirten Yarkadaş, "Bu dava kağıt üzerinde kaldı ve kamu vicdanında kabul görmedi" dedi.

 

TV'LER DE HEDEFTE

 

HALK TV ile FOX TV'nin de 2018'de ağır bir baskı gördüğünü belirten Yarkadaş, "İktidar, muhalif olarak gördüğü kesimlere yaşam hakkı tanımıyor; ancak gerçeğin anlatılmasını ise engelleyemiyor" ifadesini kullandı.

 

YILIN SON AYI DA BASKIYLA GEÇTİ

 

Yarkadaş 2018 yılının Aralık ayında yaşanan ihlalleri şöyle sıraladı:

 

"4 gazeteci tutuklandı, 3 gazeteci gözaltına alındı, 5 gazeteciye soruşturma, 7 gazeteciye dava açıldı. 4 gazeteci ifade verdi, 1 iletişim fakültesi öğrencisi tutuklandı, 6 gazeteci tehdit, saldırı ve darba maruz kaldı. 42 gazeteci ve 21 matbaa çalışanı hakim karşısına çıktı. 9 gazeteciye 13 yıl hapis cezası, 1 gazeteciye 20 bin lira tazminat cezası verildi, 1 gazeteci hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 2 internet sitesi erişime engellendi, 1 habere yayın yasağı getirildi; 2 sanatçıya soruşturma açıldı ve bu sanatçılar ifade verdi. 1 şair tehdit edildi ve söyleşisi engellendi. 2 internet sitesinin yöneticileri tehdit edildi. 41 haber erişime engellendi. 1 gazeteci için tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartıldı. 3 televizyon kanalına ağır para cezası verildi ve bazı programlarının yayını durduruldu."

 

2018'DE KAPKARA BİR TABLO

 

CHP'li Barış Yarkadaş, 2018 yılının tamamında yaşanan medyaya yönelik hak ihlallerinin bilançosunu ise şöyle açıkladı: 

 

"105 gazeteci hakim karşısına çıktı, 45 gazeteci tutuklandı, 123 gazeteci ile 50 basın emekçisi gözaltına alındı. 102 gazeteci hapis cezası aldı, 1 yabancı gazeteci tutuklandı, 33 gazeteciye dava açıldı. 22 gazeteci saldırı ve darba maruz kaldı, 10 gazeteci tehdit aldı, 1 gazeteci öldürüldü, 25 gazeteciye soruşturma açıldı. 

11 gazeteci para cezası aldı, 27 gazetecinin hapis cezası onandı. 17 siteye ve 672 habere erişim engeli konuldu. 1 gazete hakkında soruşturma başlatıldı. 2 gazeteciye tazminat davası açıldı, 1 gazeteci tazminatsız kovuldu. 

1 gazeteci için suç duyurusunda bulunuldu. 3 televizyon kanalına ağır para cezası verildi ve bazı programlarının yayını durduruldu. 

1 televizyon kanalı ve 1 radyo kapatıldı; 2 tiyatro oyunu yasaklandı. 3 habere yayın yasağı geldi. 

1 haber ajansı kapandı; 1 gazete 18 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi. 

1 gazeteye 100 bin liralık tazminat davası açıldı; 

5 kitap cezaevine alınmadı; 2 gazete sansüre uğradı. 1 yönetmen gözaltına alındı; 1 gazete ve matbaasına kayyım atandı. 2 sinema filmi yasaklandı. 5 köşe yazısına erişim engeli getirildi. 1 kitaba dava açıldı; 1 kitap sansüre uğradı. 3 söyleşi engellendi, 1 şair tehdit edildi.

1 gazeteye dava açıldı, 12 kitap yasaklandı, 1 röportaj sansürlendi. 1 televizyon programının yayını engellendi. 1 film etkinliği yasaklandı; 4 gazete ve 2 televizyon kanalı cezaevlerinde sansüre uğradı. 1 filmin gösterimi yasaklandı. 

3 gazete kapatıldı."

ARALIK AYINDA YAŞANAN HAK İHLALLERİ

 

3 Aralık 2018: Kayyum atanan Gün Matbaacılık sahibi Kasım Zengin’in de aralarında bulunduğu 21 matbaa çalışanın yargılandığı davanın ikinci duruşması İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

 

3 Aralık 2018: Musa Çitil’le ilgili bir haberi sosyal medyada paylaştığı gerekçesiyle hakkında dava açılan gazetecilerden Yeni Yaşam’ın genel yayın yönetmeni Çağdaş Kaplan, ifade verdi.

 

5 Aralık 2018: Diyarbakır’da hakkında “örgüt üyeliği” iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul’da gözaltına alınan gazeteci Rojhat Doğru, SEGBİS’le bağlandığı Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı.

 

5 Aralık 2018: Tutuklu havalimanı işçilerinin ilk duruşmasını takip etmek isteyen basın mensupları içeri alınmadı.

 

5 Aralık 2018: Yerel gazete sahibi Osman Güneykaya, saldırıya uğradı ve darp edildi.

 

5 Aralık 2018: Gazeteci Ahmet Sever hakkında, ‘İçimde Kalmasın / Tanıklığımdır’ başlıklı kitabında kullandığı ifadeler nedeniyle ‘cumhurbaşkanına hakaret’ten dava açıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank, AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop, Sever'in kitabında geçen bazı ifadeleri gerekçe göstererek avukatları aracılığıya suç duyurusunda bulundu. İstanbul başsavcılığı, Sever hakkında ‘kamu görevlisi ve cumhurbaşkanına hakaret'ten soruşturma başlattı.

Başsavcılığın şüpheli sıfatıyla ifade vermeye davet ettiği Sever, ifadelerini yazılı olarak gönderdi. Sever'in ifadelerinin ardından Mustafa Varank'ın bir, Mustafa Şentop'un iki şikâyeti doğrultusunda üç dava açıldı.

 

 

5 Aralık 2018: Etkin Haber Ajansı (ETHA) editörü Semiha Şahin ve muhabiri Pınar Gayıp’ın aralarında bulunduğu dört kişinin tutuklu yargılandığı davanın 2’nci duruşması Çağlayan’daki İstanbul 23’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

 

5 Aralık 2018:  8 ay önce tutuklanan gazeteci Mehmet Dursun, yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.

 

5 Aralık 2018: Nisan ayında Van’da tutuklanan gazeteci Mehmet Dursun, hakkında haber kaynakları ile yaptığı telefon görüşmeleri gerekçe gösterilerek “örgüt üyeliği” suçlamasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasında hâkim karşısına çıktı.

 

5 Aralık 2018:  Sendika.Org’un internet sitesi BTK kararı ile 62’nci kez erişime engellendi.

 

 

 

6 Aralık 2018: Kapatılan Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin beşi tutuklu 14 çalışanının yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. 8 aydır tutuklu bulunan beş gazetecinin tutukluluğunun devamına karar verildi.

 

6 Aralık 2018: Gazeteci Ali Ergin Demirhan, emniyete ifade verdi.

 

6 Aralık 2018: Gazeteci, T24 yazarı ve P24 Bağımsız Gazetecilik Platformu Kurucu Başkanı Hasan Cemal, hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla açılan bir soruşturma kapsamında Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde savcılığa ifade verdi.

 

6 Aralık 2018: Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat’ın, sorumlu yazı işleri müdürü olduğu dönemde gazetede yayınlanan bir haber gerekçesiyle “Kişiler arasındaki haberleşmeyi ifşa etme” suçlamasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

 

6 Aralık 2018: Avukat ve Evrensel gazetesi köşe yazarı Kamil Tekin Sürek’in bir yazısı nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

 

6 Aralık 2018: Tutuklu Jin News muhabiri Kibriye Evren, hakkında “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” suçlamalarıyla açılan davanın ilk duruşmasında hakim karşısına çıktı.

 

 

6 Aralık 2018: Gazeteci Çiğdem Toker’e Türkiye’den Rusya’ya yapılan domates ihracatıyla ilgili yazısı gerekçe gösterilerek Agrobay Seracılık tarafından açılan manevi  tazminat davası, Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesinde görüldü. Mahkeme, 1.5 milyon TL tazminat talebiyle açılan davanın reddine karar verdi.

 

 

6 Aralık 2018: Gezi Parkı eylemlerinin üzerinden 5 yıl geçtikten sonra açılan soruşturmalar kapsamında gazeteci Can Dündar hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

 

7 Aralık 2018: RTÜK, 'Çarpık ilişkilerin konu alınması' ve 'Milli politikalara aykırı, eleştiri sınırlarını aşan yorum' gerekçeleriyle FOX TV ve Tele1'e ceza verdi.

 

 

8 Aralık 2018:  KTÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Berivan Bila, “Gazetecilik bölümü ders 1: Gazetecilik Suç Değildir” başlıklı yazısı gerekçe gösterilerek “Cumhurbaşkanı’na hakaret”ten tutuklandı.

 

10 Aralık 2018: Sözcü gazetesinin yazarlarından Emin Çölaşan ve Necati Doğru ile gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu beş kişi hakkında “FETÖ’ye üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek” suçlamasıyla dava açıldı.Bu üç isimin yanında gazetenin internet yayın yönetmeni Mustafa Çetin ile internet haber koordinatörü Yücel Arı hakkında da aynı suçlama ile dava açıldığı belirtildi.

 

10 Aralık 2018: Gazeteci Kenan Kırkaya, Ankara’da gözaltına alındı.

 

 

11 Aralık 2018: Antalya 15 Temmuz Vatan Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurlarının Adını Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, FOX TV Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

11 Aralık 2018: Van Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanması sonrası görevinden ihraç edilip, belediyenin ihbarı ile hakkında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla dava açılan gazeteci Adnan Bilen’in yargılandığı davanın karar duruşması Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Gazeteci Adnan Bilen’e “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla yargılandığı davada 1 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

 

11 Aralık 2018: Jinnews Haber Müdürü Safiye Alağaş ‘terör örgütü propagandası’ iddiasıyla hakim karşısına çıktı.

 

11 Aralık 2018: AKP Konya Miletvekili Gülseren Işıklı'nın Gazeteci Barış Yarkadaş'a açtığı dava İstanbul Anadolu 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü.

 

 

11 Aralık 2018: İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi “Deniz Kuvvetlerinin en karanlık günü: 15 Temmuz” Belgeseliyle “darbe girişiminin bir kurgu olduğu algısı yarattığı” iddiasıyla Ece Sevim Öztürk’ü “FETÖ’yeyardım”dan 3 yıl 1 ay 15 gün hapse mahkum ederek gazeteciyi tahliye etti.

 

11 Aralık 2018: Gazeteci Sedef Kabaş, hakim karşısına çıktı.

 

12 Aralık 2018:  Köşe yazarı ve akademisyen Nuray Mert, 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 

13 Aralık 2018: Evrensel Gazetesi muhabiri Cansu Pişkin’e, Boğaziçili öğrencilerin tutuklanmasıyla ilgili haberi gerekçe gösterilerek dava açıldı.

 

14 Aralık 2018: Kapatılan Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin Yazı İşleri Müdürü İshak Yasul’a, tutuklu yargılandığı davada 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi.

 

14 Aralık 2018: ETHA'nın internet sitesine erişim engeli getirildi.

 

14 Aralık 2018: Gazeteci Barış Yarkadaş, TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın Cumhuriyet Gazetesi'ne açtığı davayı eleştiren sözlerinden dolayı 20 bin lira tazminata mahkûm edildi.

 

14 Aralık 2018: Cumhurbaşkanına Erdoğan, Basın Kartı Yönetmeliği'ni sil baştan değiştirdi. Değişiklikle basın kartı verilmesi zorlaştırıldı, iptali ise kolaylaştırıldı. Kamu düzenini bozuyor diye gazetesinin basın kartı iptal edilebilecek.

 

16 Aralık 2018: Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan, geçtiğimiz günlerde "Alkolün yasaklanması" gerektiğini savunarak gündeme gelen Erkan Petekkaya'nın kendisini alkollü bir şekilde arayarak küfrettiğini yazdı.

 

 

17 Aralık 2018: Yazar Hamide Yiğit, “AKP’nin Suriye Savaşı” adlı kitabının kapağında “Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetini alenen aşağıladığı” iddiasıyla 7,5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 

17 Aralık 2018: Gazeteci Ferhat Aktaş tutuklandı.

 

17 Aralık 2018: AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da yaptığı konuşmada yandaşların hedefindeki FOX TV sunucusu Fatih Portakal'ı tehdit etti.

 

18 Aralık 2018: Karadeniz müziği yapan şarkıcı Murat Köse, gazeteci Fatih Portakal'a ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti içinde yaşıyorsan bu yüce milletle dalga geçemezsin. Seni portakal gibi soyarlar, suyunu sıkarlar" ifadelerini kullanarak tehdit etti.

 

 

19 Aralık 2018:  Gazeteci Hamza Gündüz’e “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla yargılandığı davadan 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

 

19 Aralık 2018: Cumhuriyet Gazetesi muhabirlerinden Hakan Dirik’in Türkiye’den Suriye’deki cihatçı gruplara sarin gazı yapımında kullanılan kimyasal silah hammaddesi sevkiyatı yapıldığına ilişkin iddiaları haberleştirdiği gerekçesiyle açılan davanın 4’üncü duruşması görüldü.

 

19 Aralık 2018: Barış İçin Akademisyenlerin "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisine imza attığı gerekçesiyle yargılanan Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı (TİHV) ve Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 

 

20 Aralık 2018:  RED Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Gülseven, yazılarından dolayı kendisine verilen tazminat cezalarını ödeyemediği için tutuklandı.

 

20 Aralık 2018: Cumhuriyet Gazetesi yazarı Işıl Özgentürk’ün 13 Ağustos 2017 tarihli “Kara Çarşafın Karanlığında” ve 27 Ağustos tarihli “Din ve Sosyalistler” başlıklı yazıları dolayısıyla, “Halkın Bir Kesiminin Benimsediği Dini Değerleri Alenen Aşağılama” suçlamasıyla yargılandığı davada karar verildi. Hâkim, Özgentürk’e 5 ay hapis cezası vererek, cezayı erteledi.

 

20 Aralık 2018: Cumhuriyet Gazetesi’nin muhabiri Alican Uludağ ve eski muhabiri Duygu Güvenç, ‘Rehine diplomasisi çökerken’ ve ‘Tutan da bırakan da yargı mı devlet mi’ haberleri dolayısıyla açılan davada hakim karşısına çıktı.

 

20 Aralık 2018: DieWelt gazetesi muhabiri Deniz Yücel'in 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davaya devam edildi. İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen ve Almanya'ya giden sanık Deniz Yücel katılmadı. Yücel'i avukatı Veysel Ok temsil etti.

 

20 Aralık 2018:Gazeteci - Yazar İhsan Eliaçık, hakkındaki bir soruşturmada ifade vermek için İstanbul Adliyesi’ne gitti ama Batman'daki başka bir soruşturmadan dolayı yakalaması olduğu için gözaltına alındı.

 

 

20 Aralık 2018: “Rahip Brunson” haberlerinden “Yargıyı aşağılamak” iddiasıyla yargılanan Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Alican Uludağ, hakim karşısına çıktı.

 

20 Aralık 2018: Gazeteci Cessur Demir Ali Gürsu, ‘’Cumhurbaşkanı’na hakaretten’’ açılan dava sebebiyle hakim karşına çıktı.

 

20 Aralık 2018: Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem gazetesinin genel yayın yönetmenleri Hüseyin Aykol ve Zana Kaya, gazetenin Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya yargılandığı dava  İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

 

 

21 Aralık 2018: Gazeteci Murat Güreş’e, “polise hakaret ettiği” gerekçesiyle 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası verildi. Cezası ertelenmeyen Güreş’in iki çocuğunun velayet hakkı da elinden alındı.

 

21 Aralık 2018: Hacettepe Kitap Topluluğu’nun davetiyle Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde, ‘Cumhuriyet Döneminde Edebiyat’ konulu söyleşinin konuğu olan şair Ahmet Telli, bir grup öğrenci tarafından tehdit edildi ve söyleşisi engellendi.

 

21 Aralık 2018: Cumhuriyet gazetesi muhabiri Seyhan Avşar hakkında yaptığı haber nedeniyle soruşturma başlatıldı.

 

21 Aralık 2018: İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muhammet Akçaer, 12 yıl birlikte çalıştığı 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün medya konusunda başdanışmanlığını yapan T24 Yazarı Ahmet Sever hakkında, “silahlı terör örgütüne üyelik” iddiasıyla soruşturma başlattı.

 

22 Aralık 2018: Yeni Yaşam gazetesi çalışanı Tuba Bulut, İstanbul’da evine yapılan baskınla gözaltına alındı.

 

24 Aralık 2018: Tutuklu gazeteci İdris Sayılğan, 'terör örgütü üyeliği' iddiasıyla yargılandığı davanın 5. duruşmasında da tahliye edilmedi.

 

 

24 Aralık 2018: Katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği sözler nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan sanatçı Metin Akpınar ve Müjdat Gezen sabah saatlerinde polis ekipleri eşliğinde Kartal'da bulunan Anadolu Adliyesi’nde ifade verdi.

 

 

 

25 Aralık 2018: İstanbul’da yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Yeni Yaşam gazetesi çalışanı Tuba Bulut, “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı.

 

25 Aralık 2018: Samsun’da Analiz Gazete haber sitesinin genel yayın yönetmeni ve Odatv muhabiri Bülent Karslıoğlu, kentte yayın yapan bir başka gazetenin genel yayın yönetmeni Hayati Kaynar tarafından oğlunun aldığı ihaleleri haber yaptığı için tehdit edildi.

 

 

26 Aralık 2018: Tutuklu gazeteci Nazlı Ilıcak’a ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçlamasıyla 1 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

 

26 Aralık 2018: Gazeteci Yasin Kobulan’ın “zincirleme şekilde örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı. Savcı, esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sunarak Kobulan hakkında ceza talep etti.

 

26 Aralık 2018: RTÜK, Hükümet’in tepkisini çeken yayınlara imza atan FOX TV ve Halk TV’ye Yayın Hizmetleri Kanunu’nun ağır sonuçları olabilen “yayın ilkelerini ihlal” maddesinden program durdurma cezası verdi. İki kanala “Toplumu kin ve düşmanlığa tahrik etmek, toplumda nefret duyguları oluşturmak” gerekçeleriyle ceza kesildi.

Halk TV’ye “eleştiri sınırlarını aşmak”, Fox TV’ye de “tarafsızlık ilkesini esas almamak” gerekçesiyle ayrıca cezalar verildi. Böylece Fox TV’ye 1 milyon TL’ye yakın ceza kesilmiş oldu. Fox Ana Haber de 3 gün hiç yayınlanmayacak.

Halk TV’ye ise yaklaşık 80 bin TL para cezası verildi. Usta gazeteci Uğur Dündar'ın Halk TV'de yayınlanan Halk Arenası programı RTÜK tarafından 5 program yasaklandı.

 

26 Aralık 2018: Rize Sulh Ceza Hakimliği, Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin yayın yasağı kararı aldı.

 

27 Aralık 2018: 41 haber erişime engellendi. (Bu bilgi Hürriyet Gazetesi yazarı Faruk Bildirici’nin Aralık ayı boyunca köşesine taşıdığı ‘’Haftanın Engellenenleri’’ bölümünden edinilmiştir.)

 

27 Aralık 2018: Gazeteci PelinÜnker hakkında ParadisePapers haberleri nedeniyle Binali Yıldırım ve oğulları tarafından açılan davanın görülmesine bugün İstanbul 2. Asliye Mahkemesi'nde devam edildi.

 

28 Aralık 2018: FOX Tv Ana Haber sunucusu Fatih Portakal hakkında, haber bülteninde sarf ettiği sözler nedeniyle “Suç işlemeye alenen tahrik” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

 

28 Aralık 2018: Gazeteci Kemal Özer, 1 yılı aşkın süredir tutuklu yargılandığı davanın dördüncü duruşmasında da tahliye edilmedi.

 

28 Aralık 2018:Hürriyet Gazetesi muhabiri Arda Akın hakkında “FETÖ’ye yardım” suçlamasıyla iddianame düzenlendi.

 

 

28 Aralık 2018: Halk TV'de yayınlanan ‘Halk Arenası’ programındaki sözleri nedeniyle Cumhuriyet gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat hakkında, ‘Halkın bir kesimini aşağılamak’ suçlamasıyla İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı.

 

 

Yorumlar (0)