MECLİS'TE GÜNDEM DİLOVASI

Dilovasın’nda yaşanan çevre kirliliği ve Kanser vakaları TBMM’de tartışıldı. HDP grubunun vermiş olduğu Araştırma Önergesi üzerine CHP grubu adına konuşma yapan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Türkiye’de Kanser Ovası dendiğinde akıllara Dilovası’nın geldiğini söyledi.

Vekil Haberleri 29.11.2018, 19:00 29.11.2018, 19:00
MECLİS'TE GÜNDEM DİLOVASI

12 YIL SONRA YİNE AYNI ŞEYİ KONUŞUYORUZ

2006 yılında TBMM’de kurulan Araştırma Komisyonu raporuna dikkat çeken CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, komisyon raporunun sonuç kısmında çözülmesi gereken 29 maddelik hususun AKP tarafından gözardı edilerek alınması gereken önlemlerin alınmadığını söyledi.

Akar, son olarak kurulan Kömürcüler OSB’ye karşı çıktıklarını belirterek şunları söyledi;

‘En son kurulan Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi. O dönemde karşı çıktım, ben özel sektörden gelen bir kişi olarak buna karşı çıktım. Cemil Bey de karşı çıktı Belediye Başkanı olarak, onu da biliyorum, karşı çıktığını. Niye karşı çıktık? Türkiye'nin üç tarafı denizlerle çevrili. Organize sanayi bölgesinde, Kömürcüler OSB'nin yapacağı iş, gemiyle gelecek ithal kömürler organize sanayi bölgesine taşınacak, Dilovası'nın içerisine taşınacak, torbalanacak ve Türkiye'nin her tarafına yayılacak, Türkiye'nin her tarafına. Türkiye'nin üç tarafı denizlerle çevrili. Zonguldak'ta madenler kapandığı için istihdam problemi var, oraya yapılması gereken veya başka bir yere yapılması gerekirken tam da Dilovası'nın rüzgar aldığı yere, kalbine yapıldı. O zamana kadar Dilovası, kanser ovası olarak yine anılıyordu. Meclis araştırma komisyonu kuruldu 2006'da. 29 tane öneri tespit etti. Bunların hepsi doğru öneriler.  Peki, biri yerine getirildi mi? Getirilmedi.’ dedi.

MASKESİZ ÇIKILMAYACAK BİR İLÇE YARATILDI

Dünya da ve Türkiye’de yaşanan Kanser Vakalarının altını çizen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Dünya da kanserden hayatını kaybedenlerin oranının yüzde 12, Türkiye de yüzde 13 iken bu oranın Dilovasında yüzde 34 olduğunu söyledi. Dilovasın da navigasyonsuz yol bulmanın imkansız olduğunu belirten Akar, maskesiz dolaşmanın da mümkün olmadığını söyledi. Yapılması gerekenin 2006 yılındaki araştırma raporunda belirtilen 29 hususun biran önce hayata geçirilmesi olduğunu belirten Akar, tüm partilerin bir araya gelerek Dilovasındaki sorunlara çözüm üretmesi gerektiğini söyledi.

 

Yorumlar (0)