banner773

Mansur Kılınç: İstihbarat örgütlerinin görevi basın kuruluşlarını soruşturmak değildir!

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç MİT ve MGK Genel Sekreterliği bütçeleri üzerine yapmış olduğu genel kurul konuşmasında iktidarı eleştiren medya kuruluşlarının üzerindeki baskıya dikkat çekti.

Vekil Haberleri 12.12.2018, 09:18 12.12.2018, 09:18
Mansur Kılınç: İstihbarat örgütlerinin görevi basın kuruluşlarını soruşturmak değildir!

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç MİT ve MGK Genel Sekreterliği bütçeleri üzerine yapmış olduğu genel kurul konuşmasında iktidarı eleştiren medya kuruluşlarının üzerindeki baskıya dikkat çekti.

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç bütçe konuşmasında istihbarat örgütlerinin baskısı altında olan medya kuruluşlarının sorunlarını ifade ederek, “İktidarı eleştiren medya kuruluşlarının soruşturulmasına neden olunmakta ve bu kurumların susturulması istenmektedir” dedi.

Kılınç basın kuruluşlarını soruşturmanın Basın Savcılığının görevi olduğunun altını çizerek, “İstihbarat birimlerinin iktidarı eleştiren medya kuruluşlarını soruşturmak gibi bir yetkisi yoktur, olamaz. İstihbarat kuruluşları yasalar çerçevesinde ülkemizin güvenliği için çalışma yapmak durumundaki kurumlardır. İktidarın çıkarları için medyayı izlemek, soruşturmak ve medya kuruluşlarının susturulmalarını sağlamak kabul edilemez” diye konuştu.   

CHP’li Kılınç bütçe konuşmasında MİT’in, sosyal medya mecralarında Cumhurbaşkanı ile ilgili paylaşımları takip ettiği iddialarının, muhalif çevre ve kişilerin telefonlarının dinlendiğinin de altını çizdi.

CHP’li Yüksel Mansur Kılınç iktidarın, MGK Genel Sekreterliği ve MİT Başkanlığı gibi, devletin temel güvenlik ve istihbarat kurumlarını iktidarın arka bahçesi haline getirdiğini vurgulayarak, “Bu kurumlar Ülkenin ve devletin güvenlik ve istihbarat görevlerini yerine getirmek bir yana, içeride ve dışarıda salt iktidarın hedeflerine yönelik olarak kullanılmaya başlanmıştır” diye konuştu.

 

Aynı zamanda TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu CHP sözcüsü olan Yüksel Mansur Kılınç konuşmasına Kaşıkçı cinayetini hatırlatarak devam etti.

“Türkiye cinayet mahalli haline getirildi”

 “Kaşıkçı cinayeti göstermektedir ki; Türkiye, Orta Doğu’nun kirli hesaplarının görüldüğü bir ülke konumuna getirilmek istenmektedir. Bu, partiler üstü bir anlayışla üzerinde durmamız gereken bir konudur” diyen Kılınç partisinin ve komisyon üyelerinin taleplerine rağmen cinayet hakkında TBMM’ye bilgi verilmediğini kaydetti.

Yüksel Mansur Kılınç, “Kaşıkçı Cinayeti; ülkemizin güvenlik ve istihbarat zaafları nedeniyle, el kol sallanarak cinayet işlenebilen bir cinayet mahalli haline getirilmesi sonucunu doğurmaktadır” dedi.

“Türkiye’nin güvenlik ve istihbarat kurumlarının tek adamın isteklerine ve güvenliğine odaklanması, MİT Başkanının sadece bu görevlerle ilgili olması ülkenin güvenliğini ve gücünü tehdit edecek noktalara gelmektedir” diyen Kılınç, MİT’in ulusun güvenliğine hizmet etmesi gerektiğini hatırlattı.

CHP’li Yüksel Mansur Kılınç “MİT tek adamın istekleri ve güvenliği için değil, ülkemizin güvenliği, ulusumuzun ve yurttaşlarımızın güvenliğini gözeten TBMM tarafından denetlenebilen bir kurum haline getirilmelidir” dedi.

Yorumlar (0)