MAHMUT TANAL : TEKLİFİM KABUL EDİLSEYDİ EMİNE BULUT HAYATTA OLURDU

Geçtim dönemde hazırladığı kanun teklifi nedeniyle Akit gazetesinin manşetten hedef gösterdiği CHP’li Mahmut Tanal, “Eğer teklifimiz kabul edilseydi, Emine bulut bugün hayatta olurdu” dedi.

Vekil Haberleri 24.08.2019, 12:00
MAHMUT TANAL : TEKLİFİM KABUL EDİLSEYDİ EMİNE BULUT HAYATTA OLURDU

Kırıkkale’de Emine Bulut’un 10 yaşındaki kızının gözleri önünde eski kocası tarafından bıçaklanarak katledilmesi tüm Türkiye’yi ayağa kaldırırken, CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, geçmiş dönemde Meclis’e sunduğu, 6284 Sayılı Ailenin Korunması Ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'da değişiklik yapılmasını amaçlayan kanun teklifinin dikkate alınmayarak tozlu raflara kaldırıldığını belirterek, “Eğer teklifimiz kabul edilseydi, Emine Bulut bugün yaşıyor olacaktı” dedi. 

AKİT GAZETESİ HEDEF GÖSTERDİ
Şiddet eğilimli bir erkeğin ıslah edilmesini ve psikolojik yönden sağlıklı olduklarını kanıtlamadıkları sürece bu erkeklere çocuğun velayetini verilmemesini öngören kanun teklifi nedeniyle Akit gazetesi tarafından “CHP’den 6284’ü aratacak teklif”, “Aile kurumunu tamamen dinamitleyecek kanun teklifi” başlıklarıyla manşetten hedef gösterildiğini hatırlatan Tanal, “Biliyorsunuz katil zanlısı eski koca, kızının velayetini görüşmek bahanesiyle Emine Bulut’la bir kafede bir araya gelmişti. Eğer teklifimiz desteklenseydi cani eski eş, velayet bahanesinin arkasına sığınmayacaktı. Aslında kadın haklarına, kadın hakları savunucularına, kadın haklarını düzenleyen yasalara saldıranlar, kadın cinayetlerinin alt yapısını hazırlıyor. Yeni yasama yılında Meclis’i gündemine gelecek olan Yargı Reformu Paketi’nde kadın cinayetlerinin önlenmesi konusundaki düzenlemelere yer verilmelidir. Kadın cinayetlerinde haksız tahrik ve iyi hal indirimi kesinlikle yapılmamalıdır. Halen Meclis’te bekleyen kanun teklifimizin gündeme alınmalıdır” diye konuştu. 

CHP’Lİ TANAL’IN HAZIRLADIĞI TEKLİF NEYİ GETİRİYOR? 
CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal’ın TBMM Başkanlığı’na sunduğu kanun teklifinde, 6284 Sayılı Ailenin Korunması Ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un 5. maddesine yeni bir bent eklenerek, kadına şiddetin önlenmesi hedefleniyor. Madde gerekçesinde, “Kadına şiddet uygulayan erkek evliliğini sonlandırıp yeni bir evlilik yapıp ikinci eşine de şiddet uygulayabiliyor. Bu gibi vakaların önüne geçilebilmesi için, şiddet uygulayan erkeğin psikolojik tedavi gördükten sonra evlenebilmesi düzenlemesi getirerek, tedaviye teşvik amaçlanmıştır. Yine aynı şekilde şiddet uygulayan erkek evli ise tedavisi bitmeden çocuğunun velayetini alamamalı. Bekâr bir erkek şiddete başvuruyor ise tedavisi tamamlandıktan sonra evlenebilmeli. Bu düzenleme ile şiddet yanlısı erkeğin tedavisi ve iyileştiğine emin olunmasının zorunlu hale getirilmesi amaçlanmıştır” deniliyor. 

ISLAH EDİLME ŞARTI 
CHP’li Tanal’ın hazırladığı teklifin gerekçesinde şunlar kaydediliyor: “Kadına karşı şiddet uygulayan erkeğin boşanması durumunda onun şiddet eğiliminin bir sorun olarak devam ettiği gerçeği yadsınamaz. Bu sebeple eşine şiddet uygulayan ve bu yüzden boşanan erkeğin ıslah edilmeden tekrar evlenmesi söz konusu olmamalıdır. Çünkü şiddet dediğimiz olgu muhatap olunan bireylerden ziyade kişinin problemli bir ruh hali taşıdığıyla ilgilidir. Bu sebepledir ki bu şahsın tekrar evlenmesi ıslah edilmesi şartına bağlanmalıdır. Yine şiddet uygulayan erkeğin problemli ruh yapısının bir sonucu olarak da velayetin kendisine verilmesi söz konusu olmamalıdır. Velayeti alan erkeğin çocukları üzerinde yaratacağı olumsuz etki; çocukların zihnen gelişimini ve birey olma duygularının elinden alınması sonucunu doğuracaktır.”

Yorumlar (0)