banner773

”MAHİR POLAT'TAN ALİAĞA BELEDİYESİ'NDEN ÇIKARILAN İŞÇİLERE BÜYÜK DESTEK"

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Aliağa Belediye’sinden haksız ve hukuksuz bir şekilde işten atılan işçiler ve DİSK temsilcileri ile birlikte Aliağa Belediyesi önünde bir açıklama yaptı.

Vekil Haberleri 30.08.2019, 10:49 30.08.2019, 11:00
”MAHİR POLAT'TAN ALİAĞA BELEDİYESİ'NDEN ÇIKARILAN İŞÇİLERE BÜYÜK DESTEK"

Belediye Başkanı Serkan Acar’ı ve hükümeti sert sözlerle eleştiren Polat “ Bunlar engerekler ve çıyanlardır. Bunlar aşımıza ekmeğimize göz koyanlardır. Biz bunları tanıyoruz. Biz bunları iktidara geldikleri her yerden tanıyoruz. Memleketin mallarını parsel parsel satmalarından tanıyoruz.” dedi.

“BUNLAR ENGEREKLERDİR ÇIYANLARDIR! AŞIMIZA EKMEĞİMİZE GÖZ KOYANLARDIR!”

Polat “İşi ekmeği, onuru için onurluca mücadele eden Aliağa Belediyesi’nden atılan işçilerimizin bu mücadelesini saygıyla selamlıyorum. Tüm baskılara rağmen, hükümetin tüm baskılarına rağmen işçi sınıfının onurlu temsilcisi DİSK’in şube başkanlarının emeklerini saygı ile selamlıyorum. İyi ki varlar iyi ki işçi sınıfın sözcüsüdürler. Biliyorsunuz bir sendika var, hükümetin dediği her şeyi yapan, boyun eğen, biat eden bir sendika var. Burada da atılan işçisinin 104 gündür yanında olan bir sendika var. Bu sendikamızı alkışlıyorum. Bunlar engerekler ve çıyanlardır. Bunlar aşımıza ekmeğimize göz koyanlardır. Biz bunları tanıyoruz. Biz bunları iktidara geldikleri her yerden tanıyoruz. Memleketin mallarını parsel parsel satmalarından tanıyoruz. Ama burada ama Türkiye’nin her yerinde bunlara bu anlayışlarını dar edeceğiz. Bunlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz.

“EMEKÇİLER OTURDUĞUNUZ KOLTUKLARI SİZE DİKENLİ KOLTUK HALİNE GETİRECEKLER!”

Polat “Bir belediye başkanı, 5 yıl önce Aliağa’nın gözde mallarını sata sata geldi yetmedi, Aliağa Belediyesi’ni borç batağı ile ikinci yıla taşıdı. İkinci yıldaemekçilerin üzerinden siyaset yapmak bir belediye başkanına yakışmaz. Bir belediye başkanı üreterek emekçisini mutlu ederek iktidar olmalıdır. Sendika başkanımız söyledi gidecekler. Beş sene sonra burada onurlu emekçiler kalacak. Bunlar İstanbul’da gitti, Ankara’da gitti, Adana’da gitti. Gittikleri her yerde enkaz bırakarak gittiler. Belki 4 sene iktidar olacaksınız. O koltuklarda oturacaksınız. Ama bu emekçiler o koltukları size dikenli koltuk haline getirecek, rahat oturamayacaksınız, rahat siyaset yapamayacaksınız, Aliağa’yı rahatça sömüremeyeceksiniz. İşçilerimizin haklı mücadelesini sonuna kadar bir milletvekili olarak parti olarak arkasında olacağımıza söz veriyoruz. Her zaman gücümüz yettiğince sizinle birlikteyiz. Onurlu mücadelenizi alkışlıyorum. Yanınızdayız, selam olsun sizlere.” dedi.

Yorumlar (0)