MAAŞLARI ÖDENMEYEN MERSİN HASTANESİ İŞÇİLERİ MECLİS GÜNDEMİNDE

Mersin Şehir Hastanesi’nde yardımcı hizmetler sınıflarında çalışan işçiler, bağlı oldukları özel şirketin aylardır maaş ödememesi üzerine iş bırakma kararı aldı. CHP konuyu Meclise taşıdı.

Vekil Haberleri 01.08.2019, 16:14 01.08.2019, 16:18
MAAŞLARI ÖDENMEYEN MERSİN HASTANESİ İŞÇİLERİ MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Mersin Şehir Hastanesinde, mevcut temizlik, güvenlik, atık, oda destek ve yemekhane gibi genel destek hizmetleri sunan Tepe Servis ve Yönetim AŞ’ye bağlı çalışan işçilerin yaklaşık 2 aydır maaş alamadıklarını belirterek “Maaş alamayan kaç işçi bulunmaktadır? Bu işçilerin mağduriyetlerinin ve hak kayıplarının giderilmesi için ne zaman harekete geçilecektir?” diye sordu.

Antmen, bazı işçilerin haciz ve borçlar yüzünden boşanmanın eşiğine geldiklerini kaydetti.

CHP’li Vekilin önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

- Mersin Şehir Hastanesinde Tepe Servis ve Yönetim AŞ’ye bağlı çalışan işçilerin maaşları neden ödenmemektedir?

– Maaş alamayan kaç işçi bulunmaktadır? Bu işçilerin mağduriyetlerinin ve hak kayıplarının giderilmesi için ne zaman harekete geçilecektir?

– İşçilere mobing uygulayan ve baskı yapan şirket veya hastane yetkilileri kimlerdir? Bu kişiler hakkında herhangi bir idari işlem yapılacak mıdır?

– Mersin şehir hastanesinde çalışan işçilerin sigortaları düzenli ödenmiş midir? Sigortasız çalışan kaç kişi bulunmaktadır?

– İŞKUR ile yaşanan sorunun kaynağı nelerdir? İŞKUR üzerinden kaç kişi hastanede çalıştırılmaktadır? İŞKUR üzerinden hastanede çalışmaya başlayan kaç işçi işten çıkartılmıştır? Bunların gerekçeleri nelerdir?

Yorumlar (0)