LÜTFÜ TÜRKKAN:İSTANBUL’DA AMELİYAT SIKINTISI

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören hastaların ameliyatlarının ertelendiği yönündeki şikayetleri İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ı harekete geçirdi. Son olarak Türkkan’ın Kocaeli’deki programında şikayetini dile getiren bir hastanın göz ameliyatının sürekli ertelenmesi üzerine hastanın tedavisiyle yakından ilgilenen Türkkan hastanedeki skandalı ortaya çıkardı.

Vekil Haberleri 26.09.2019, 11:36
LÜTFÜ TÜRKKAN:İSTANBUL’DA AMELİYAT SIKINTISI

Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Tıp Birimi Göz Hastalıkları Bölümü’nde tedavi gören bir hastanın retina yırtılması ve ameliyatlarının sürekli ertelenmesi üzerine, konuyu araştıran ve hastane yönetimindeki kaynaklardan bilgi alan İYİ Partili Türkkan yaşanan skandalı meclis gündemine taşıdı. Birçok hastanın aynı şikayetleri yaşadığı bilgisine ulaşan Türkkan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Edinilen bilgilere göre hastane yönetiminin ve hekimlerinde ameliyatların ertelenmesi konusunda şikayetçi oldukları ve hastalarla karşı karşıya kaldıkları belirtildi. Ameliyatların ertelenmesinin başlıca sebebinin ise ödenek ve bütçe yetersizliğinin olduğu ortaya çıktı. Bazı ameliyatlar için hastane yönetimi malzeme temin edemezken en az 3 ay sonrasına randevu verilen ameliyatlar günü geldiğinde erteleniyor.

Malzeme ve ödenek yetersizliği dışında personel eksikliğinin de ameliyatları etkilediği belirtildi. İzinli ve mazeret sonucu işe gelemeyenlerin yerine bakabilecek personel olmadığından dolayı da ameliyatların iptal edildiği belirtildi.

İYİ Partili Türkkan’ın Bakan Koca’ya yanıtlaması istemiyle yönelttiği sorular şu şekilde;

  1. 2018 yılının tamamı ve 2019 yılının ilk sekiz ayında Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Tıp Birimi Göz Hastalıkları Bölümü’nde ertelenen ameliyat sayısı kaçtır? Bu süre içinde planlanan ameliyatların kaçı tamamlanmıştır?

  1. Hastanede yaşanan ödenek ve malzeme yetersizliğinin sebebi nedir?

  1. Göz hastalıkları bölümü de dahil olmak üzere hastane birimlerinin bütçesi ayrı ayrı ve toplamda ne kadardır?

  1. Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yıllık hasta kapasitesi kaçtır? Hastanenin bütçesi ve ödeneği sağlık hizmetlerinin yerine getirilmesi için yeterli midir?

  1. Hastanenin 2019 yılı için çıktığı ihalelerin toplam tutarı ne kadardır? Bu ihaleler nelerdir?

  1. Hastanedeki mevcut doktor ve sağlık görevlisi sayısı kaçtır? Hasta başına kaç personel düşmektedir?

  1. 2020 yılı içerisinde personel eksikliğini gidermek için personel alımı ve atamalar yapılacak mıdır? Yapılacaksa eksik personel sayısı ve alımı düşünülen personel sayısı kaçtır?

  1. Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Anadolu yakası ile birlikte komşu il ve ilçelerde ikamet eden vatandaşlarımıza da hizmet vermektedir. Hizmet verdiği nüfus yoğunluğu düşünüldüğünde hastane bütçesinin arttırılması düşünülmekte midir?

Yorumlar (0)