'LİSEDE YAŞANAN TACİZ İDDİALARI MECLİS GÜNDEMİNDE '

İstanbul Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesinden mezun olan ve bu yıl üniversiteye başlayan E.’yi taciz ettiği öne sürülen Coğrafya öğretmeninin görevine devam etmesinin ortaya çıkması sonrası CHP konuyu Meclise taşıdı.

Vekil Haberleri 24.10.2018, 13:30 24.10.2018, 13:30
'LİSEDE YAŞANAN TACİZ İDDİALARI MECLİS GÜNDEMİNDE '

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, İstanbul Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesinden mezun olan ve bu yıl üniversiteye başlayan bir kız öğrencinin, lisedeyken kendisini taciz eden coğrafya öğretmeniyle ilgili okul idaresine şikayette bulunduğunu; yaptığı şikayet ve yürütülen soruşturmadan bir sonuç alamayınca da olayı yargıya taşıdığının basına yansıdığını belirterek “Taciz iddiaları doğru mudur? Taciz iddialarının gündeme gelmesi ve olayın yargıya taşınması sonrası bu öğretmen hangi gerekçelerle görevine devam etmektedir?” diye sordu.

 

Antmen, taciz sonrasında öğretmenin görevine devam etmesi sonucunda öğrencilerin ve velilerin durumu protesto ettiklerini belirtti.

 

CHP’li vekilin önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

 

– Basına yansıyan taciz iddiaları doğru mudur? Taciz iddialarının gündeme gelmesi ve olayın yargıya taşınması sonrası bu öğretmen hangi gerekçelerle görevine devam etmektedir?

 

– Bilgileri olmasına rağmen iddia edilen suçu okul idaresi neden gerekli makamlara bildirmemiştir? Okul idaresi hakkında idari soruşturma açılmış mıdır?

 

 – Bakanlık olarak konuyla ilgili başlatılan bir soruşturma var mıdır? Yoksa neden halen soruşturma açılmamaktadır?

 

– Kız öğrenci E.’yi taciz ettiği iddia edilen coğrafya öğretmeni hakkında başka şikayet bulunmakta mıdır?

 

– Türkiye genelinde 2003 ila 2018 yılları arasında okullarda yaşanan taciz vakası sayısı kaçtır? Hangi illerde kaç taciz ve suiistimal vakası tespit edilmiştir? İller sırasıyla belirtilmek üzere; hangi ilde kaç taciz vakası tespit edilmiş, hangi soruşturmalar açılmış, kaç kişi cezalandırılmıştır?

 

– 2003-2018 yılları arasında okullarda yaşanan taciz ve suiistimal iddiaları ile ilgili; suçu bildirmeyen ya da suçu gizleyen kaç idareci tespit edilmiş, konuyla ilgili hangi soruşturmalar açılmıştır? Sonuçları ne olmuştur?

 

– Bakanlık olarak öğrencilerin taciz ve suiistimale karşı bilinçlendirilmesiyle ilgili ne tür çalışmalar yapmaktasınız?

Yorumlar (0)