banner773

"LGBTİ+ bireylerin hedef gösterilmesi tutumundan ivedi vazgeçilecek midir? "

Cumhuriyet Halk Partisi Istanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Özellikle son 10 yılda LGBTİ+ bireylere karşı ötekileştirici, dışlayıcı, aşağılayıcı vb. ifadeler kullanılarak toplumda LGBTİ+ bireylerin hedef gösterilmesi tutumundan ivedi vazgeçilecek midir?

Vekil Haberleri 25.06.2019, 10:36
"LGBTİ+ bireylerin hedef gösterilmesi tutumundan ivedi vazgeçilecek midir? "

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

 

Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim 

 

 

Av. Dr. M. Sezgin TANRIKULU                   

 İstanbul Milletvekili 

Onur Haftası Etkinlikleri kapsamında yapılan görüşmelerde İstanbul Vali Yardımcısının "Taksim'in, yürüyüş ve gösteri alanı olmaması gerekçesiyle yürüyüşün Taksim'de gerçekleştirilemeyeceği" cevabını verdiği ifade edilmektedir. 

Valilik ile yapılan görüşmelerde, Onur Haftası Etkinliklerinin Taksim haricinde gösteri ve yürüyüş alanı olarak gösterilen noktalardan birinde yapılmak istenmesi taleplerine, Vali Yardımcısı tarafından kendilerine verilen yanıtta, "LGBTİ+'ların, Taksim dahil olmak üzere İstanbul'daki tüm alanlarda gerçekleştirilecek tüm açık alan eylemleri için  “toplumsal tereddütlü grup” olduklarının ifade edildiği belirtilmiştir. 

Bu bağlamda;

1.Onur Haftası Etkinlikleri kapsamında yapılan görüşmelerde İstanbul Vali Yardımcısının "Taksim'in, yürüyüş ve gösteri alanı olmaması gerekçesiyle yürüyüşün Taksim'de gerçekleştirilemeyeceği" cevabını vermesi akabinde, Onur Haftası Etkinliklerinin Taksim haricinde gösteri ve yürüyüş alanı olarak gösterilen noktalardan birinde yapılmak istenmesi taleplerine, Vali Yardımcısı tarafından izin verilmemesinin gerekçesi nedir? 

2.Onur Haftası Etkinliklerinin Taksim haricinde gösteri ve yürüyüş alanı olarak gösterilen noktalardan birinde yapılmak istenmesi taleplerine, Vali Yardımcısı tarafından kendilerine verilen yanıtta, "LGBTİ+'ların, Taksim dahil olmak üzere İstanbul'daki tüm alanlarda gerçekleştirilecek tüm açık alan eylemleri için  'toplumsal tereddütlü grup' oldukları" açıklaması göz önüne alındığında, "toplumsal tereddütlü grup" ifadesinin izahı ve açıklaması nedir? 

3.Özellikle son 10 yılda LGBTİ+ bireylere karşı ötekileştirici, dışlayıcı, aşağılayıcı vb. ifadeler kullanılarak toplumda LGBTİ+ bireylerin hedef gösterilmesi tutumundan ivedi vazgeçilecek midir? 

4.Onur Haftası Etkinliklerinin Taksim haricinde gösteri ve yürüyüş alanı olarak gösterilen noktalardan birinde yapılmak istenmesi taleplerine İstanbul Valiliği tarafından izin verilecek midir? 

5.İzmir Valiliği'nin 17-23 Haziran tarihlerinde gerçekleşmesi planlanan 7. İzmir LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikleri yasaklaması ve İzmir 1. İdare Mahkemesi'nin iki etkinlik ve 22 Haziran’da yapılması planlanan yürüyüş dışında İzmir Onur Haftası yasağının yürütmesini durdurduğu, yürüyüş ve iki etkinlikle ilgili Valilik’ten savunma istediği göz önüne alındığında, İzmir Onur Haftası yürüyüşü yapılmasına izin verilecek midir? 

6.3. Antalya LGBTİ+ Onur Haftası'nı  yasakladığını duyuran Antalya Valiliği bahse konu etkinlikler için izin verecek midir? 

7.Son 17 yılda Türkiye genelinde illere göre toplam kaç LGBTİ+ birey nefret söylemleri sebebiyle yaşamını yitirmiştir? 

Yorumlar (0)