KULESİ ASKERİ LİSESİ SATILIYOR MU?

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 176 yıllık mazisiyle harp tarihimizin ve kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olan, İstanbul’un simgelerinden Kuleli Askeri Lisesi’nin yabancılara satılacağı yönünde ki iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 14.08.2019, 16:47
KULESİ ASKERİ LİSESİ SATILIYOR MU?

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıda belirtilen sorularımın Milli Savunma Bakanı Sn. Hulusi AKAR tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasanın 98. ve TBMM İç Tüzüğünün 96. maddeleri gereği saygılarımla talep ederim. 14.08.2019

Gürsel TEKİN

İstanbul Milletvekili

Ulusal basında, II. Mahmut döneminde Kışla olarak kullanılan, o 176 yıllık mazisiyle harp tarihimizin ve kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olan, İstanbul’un simgelerinden Kuleli Askeri Lisesi’nin yabancılara satılacağı yönünde iddialar yer almaktadır.

Bu kapsamda;

  1. Tarihi Kuleli Askeri Lisesi’ne ait binanın herhangi bir gerçek veya tüzel şahsa satışı, kiralanması, devri  veya kullanım hakkı verilmesi için Bakanlığınızca başlatılan idari bir işlem bulunmakta mıdır?

  1. Kuleli Askeri Lisesi’ni satın almak, kiralamak, devralmak veya başka bir yolla kullanmak için Bakanlığınıza yapılan yazılı veya sözlü bir başvuru bulunmakta mıdır?

  1. Kuleli Askeri Lisesi’ne ait tarihi yerleşkenin korunarak, gelecek nesillere aktarılması için Bakanlığınızca hangi adımlar atılmaktadır?

Yorumlar (0)