Koronaya karşı en hızlı tedbiri asker almış!

Milli Savunma Bakanlığı, aldıkları koronavirüs tedbirlerine ilişkin CHP’li Mahmut Tanal’ı bilgilendirdi. Bakanlık, Türkiye’de henüz hiçbir korona vakasına rastlanmayan 30 Ocak’tan itibaren koruyucu kıyafet, malzeme ve teçhizat konusunda gerekli talimatların verildiğini aktardı.

Vekil Haberleri 06.04.2020, 11:44
Koronaya karşı en hızlı tedbiri asker almış!

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, küresel salgın koronavirüse karşı alınan ve alınması gereken tedbirlere ilişkin TBMM ve tüm bakanlıklara dilek göndermişti. Tanal’ın dilekçesine Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ardından Milli Savunma Bakanlığı’ndan da cevap geldi.


30 OCAK’TAN İTİBAREN GEREKLİ TALİMATLAR VERİLDİ


Milli Savunma Bakanlığı Askeri Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Hava Tabip Tuğgeneral Durmuş Aydemir, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında attıkları adımlar konusunda CHP’li Tanal’ı bilgilendirerek, “Milli Savunma Bakanlığı olarak 30 Ocak 2020 tarihinden itibaren tüm birlik, karargah ve kurumlarımıza, COVID-19 salgını hakkında bilgilendirici, alınacak tedbirler, koruyucu kıyafet, malzeme ve teçhizat konusunda gerekli emir ve talimatlar verilmiş olup, gerek görüldükçe verilmeye de devam edilmektedir” dedi.


Aydemir ayrıca, diğer kurum ve kuruluşlar ile ihtiyaç duyuldukça gerekli koordinelerin kurulduğunu, ilave tedbirler alındığını belirtti.

TARIM BAKANLIĞI ‘TERMAL KAMERA PAHALI ALAMIYORUZ’ İTİRAFINDA BULUNMUŞTU


CHP’li Vekil Mahmut Tanal’ın ‘koronavirüs tedbirleri’ konulu dilekçesini daha önce yanıtlayan Tarım ve Orman Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Ersin Topçuoğlu, Bakanlıkça dilekçede sıralanan hijyen kurallarına harfiyen uyulduğunu belirtirken, maliyetinden dolayı termal kameraların girişlere konulamadığını söylemişti. Topçuoğlu, “Söz konusu dilekçede 2, 3 ve 4. maddelerde yer alan hijyen kurallarına Bakanlığımızca harfiyen uyulmakta olup, 1. maddede yer alan giriş kapılarında termal kamera vb. ekipmanların kullanımı ile ilgili olarak ise; Bakanlığımıza bağlı çok sayıda birim ve hizmet binası bulunmakta olup, her birim için kamera alınması yüksek maliyet gerektirdiğinden konu tarafımızca çözüme kavuşturulması yönünde değerlendirilmektedir” demişti.

Yorumlar (0)