banner754

KONTEYNER LİMANI KAÇIRILAMAZ

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak 10. Kalkınma Planı’nda Mersin’e yapılacağı belirtilen Konteyner Limanı’nın 11. Kalkınma Planı’ndan çıkarılmasını eleştirdi.

Vekil Haberleri 17.07.2019, 11:00 17.07.2019, 11:41

Gökçel, konteyner limanı projesinin 10. Kalkınma Planı’nda “Türkiye’nin artan dış ticaretini karşılamak ve bölgesel bir aktarma merkezi olmasını sağlamak için büyük ölçekli limanlardan Mersin Konteyner Limanı ve Filyos Limanının ETÜD-projeleri tamamlanmış ve Çandarlı Limanının yapımına başlanmıştır”  ifadeleriyle yer aldığını hatırlattı. Aynı projenin 11. Kalkınma Planı’nda ise “Doğu Akdeniz bölgesinde, Ortadoğu ve Orta Asya coğrafyasına çıkış kapısı olacak transit yük odaklı bir ana konteyner limanı inşa edilecektir” olarak değiştirilmesini eleştiren Gökçel, “Doğu Akdeniz” ifadesinin belirsizliğine dikkat çekti.

TÜM MERSİN VEKİLLERİNE ÇAĞRI     

27.dönemde Mersin’i temsil eden bütün milletvekillerini konunun takipçisi olmaya davet eden CHP’li Gökçel, Mersin’e yapılacak bu yatırımın başka bir ile aktarılmasını asla kabul etmeyeceklerini belirtti.  Gökçel, Mersinli’lerin söz konusu değişimi, Mersin’in gözden çıkarılması olarak değerlendirdiğini ifade etti. 

MERSİN LİMAN VE LİMON KENTİDİR

CHP’li Gökçel, ayrıca “Mersin liman ve limon kentidir. Liman ve limon itibarsızlaştırılırsa Mersin ekonomik olarak ayakta kalamaz” dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Konteyner Limanının Mersin’e yapılacağına dair sözlü beyanının yeterli olmayacağını kaydeden Gökçel sözlerini şöyle sürdürdü:

“10. Kalkınma Planında, limanın Mersin’e yapılacağı bir kanun hükmüdür; 11. Kalkınma Planında da Konteyner Limanı’nın Mersin’e yapılacağı yasayla güvenceye alınmalıdır. Mersin zaten bir süredir vaat edilen yatırımları alamıyor. Ne otoyol var, ne Kazanlı sahil projesi, ne havaalanına uçak indi, ne Pamukluk Barajı tamamlandı. Mersinlilerin kuru söze karnı artık tok, yazılı taahhüt bekliyoruz.”

Yorumlar (0)