Koncuk: Özel Öğrenci Yurtlarında Kalan Öğrenciler Devletin Üvey Evladı mı?

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyerek verdiği soru önergesi ile “özel öğrenci yurtlarında kalan öğrencilerin” yurt ücretlerini Meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 03.04.2020, 10:36
Koncuk: Özel Öğrenci Yurtlarında Kalan Öğrenciler Devletin Üvey Evladı mı?

“Bakanlığın Korona virüs tedbirlerine ilişkin yaptığı açıklamada, “3 haftalık tatil boyunca yurtta kalmayan öğrencilerden yurt ücreti alınmayacak.” sözleri basında yer bulmuştur fakat Devlet yurtlarında kalan öğrencilerden ücret alınmayacak derken “özel yurtlarında kalan öğrencilerimizin kapsam dışında tutulduğu” anlaşılmaktadır.”

Koncuk, “Birçok işyeri fırsattan istifade işçilerini ücretsiz izne ayrılmaya mecbur bırakmaktadır. Çocuğu üniversitede okuyan, kaldığı özel yurt parasını kullanmasa da ödemek zorunda kalan; bu günleri, ekonomik yönden, nasıl atlatacağı kaygısı içinde olan öğrencilerin ailelerinin sesine kulak vermemiz gerekiyor.” dedi.

“Bu dönemde işsiz kalan yüz binlerce aileyi ilgilendiren bu sorun görmezden gelinecek bir problem değildir. Bu süreçte işsiz kalan sigortalı işçiler ile Korona salgını sebebiyle dükkanını kapatmak zorunda kalan ailelerin özel yurtlarda kalan çocuklarının giderlerinin karşılanması için “Bakanlık” olarak bir çözüm bulunması gerekmektedir.”

İYİ Parti Adana Milletvekili Koncuk, “Bakanlık olarak yaptığınız açıklamadan sonra ikinci defa okulların açılma süresi uzatılmıştır. Bu sürenin ne kadar olacağı kimse tarafından kestirilememektedir. Özel yurtlar eğitim öğretim yılı başlangıcında ailelere “senet imzalatarak veya kredi kartına eşit taksitle” kayıt yapmaktadırlar. Bu “senetlerin ve kredi kartı ekstrelerinin günü” gelmiş; aileler, işsiz ve gelecek kaygısı yaşamakta iken “senetler protesto aşamasına kredi kartlarının ise ödeme günü” gelmiştir. Muhtemel yaşanacak icra aşamasına geçmeden ivedilikle bu konuda tedbir alınması gerektiğini belirterek, Hükümetin ivedilikle bu konu üzerine eğilmesi gerekmektedir.” diyerek sözlerine son verdi.
 

Yorumlar (0)