Köksal: Esnaf, destek paketleri karşısında "el insaf" diyor

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Sandıklı İlçesi'nde esnaf ve vatandaşları dinledi. 2020 yılının esnaf için çok zor geçtiğini belirten Köksal, "AKP Genel Başkanı, esnafın durumuna o kadar yabancı ki 750 ila 1000 lira arasında kira desteğini böbürlenerek anlatıyor. Afyonkarahisar merkezde işlek olmayan bir caddede kiralar 3000 TL'den başlıyor. Verdikleri kira yardımı değil, kötü bir reklam ajansının projesi gibi duruyor" dedi.

Vekil Haberleri 27.12.2020, 16:44 27.12.2020, 16:45
Köksal: Esnaf, destek paketleri karşısında "el insaf" diyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, sosyal mesafe kurallarına büyük titizlik göstererek Sandıklı İlçesi'nde esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek, pandemi sürecinde yaşadıkları sıkıntıları dinleyip CHP’nin çözüm önerilerini paylaştı. Köksal,'a ziyaretlerinde CHP Sandıklı ilçe Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik ettiler.
ESNAF TOPLUMUN ORTA DİREĞİDİR
Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında esnaf bakanlığı kurulacağını dile getiren Milletvekili Köksal, "Esnafımız sadece ve sadece esnaf bakanlığıyla, bir bakanlıkla muhatap olacak. Bütün sorunlarını esnaf bakanlığı çözecek, esnafa sahip çıkacak. Devlet, esnaf ve sanatkarı koruyucu ve destekleyici tedbirler alır. Anayasamız böyle diyor. Ancak, pandemi sürecinde esnaf kaderi ile baş başa bırakıldı. Sürekli sahadayız, esnafımızı dinliyoruz. Gittiğimiz her yerde bir dokunuyor bin ah işitiyoruz. Esnaf dertli kan ağlıyor. Esnaf, mahvolduk desteğe ihtiyacımız var diyor. AKP'nin açıkladığı sözde destek paketinden esnaf yararlanamadığını söylüyor. Nasıl geçinecek bu insanlar. Esnaf toplumun orta direğidir." dedi.
VATANDAŞIN CEBİNDE PARA YOK, ESNAF KEPENK KAPATIYOR..!
Sandıklı İlçesi'nde gerçekleştirdiği esnaf ziyaretinde CHP Genel Merkezi tarafından esnaf ve KOBİ’lere yönelik yapılması gereken ekonomik desteklere yönelik çözüm önerilerini içeren broşürleri dağıtarak detaylı bilgiler veren Köksal, "Pandeminin başladığı Mart ayından bu yana birçok işyeri kapatıldı. Kapatılmayan işyerlerinde de büyük miktarlarda maddi kayıp var. Alım gücü zaten olmayan vatandaşımız, koronavirüs salgını nedeniyle temel ihtiyaçlarında bile kısıtlamaya gitme durumunda kaldı. Vatandaşın cebinde para yok. Dolayısıyla bu noktada özellikle küçük esnaf, KOBİ, iş insanları bir hayli zorda. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidara bu konu da çağrıda bulunuyoruz. Esnafa, KOBİ’ye yönelik, onlara nefes aldıracak, ayağa kaldıracak, ayakta kalmalarını sağlayacak, ekonomik desteklerle ilgili 22 çözüm önerimiz var. Buna ilişkin broşürlerimizi esnaflarımızla paylaşıyoruz. Esnafımızın pandemi dönemini en az zararla atlatabilmeleri için ekonomik destekten yararlanmaları için, ayakta kalmaları için, Cumhuriyet Halk Partisi olarak gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Milletvekili Köksal, esnaf ve vatandaş ziyaretinin ardından beraberindeki heyetle birlikte Millet İttifakı ortağı İYİ Parti Sandıklı İlçe Yönetimini ziyaret ederek gündemi değerlendirdi. Daha sonra geçtiğimiz günlerde annesi vefat eden Sandıklı Kaymakamı Eflatun Can Tortop'u ziyaret ederek, başsağlığı dileyen Köksal, Kaymakam Tortop'la Sandıklı İlçesi ve köylerindeki sıkıntılar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Milletvekili Köksal, son olarak İlçeye bağlı Yumruca Köyü'nü ziyaret edip köyün sıkıntıları hakkında muhtardan ve köy sakinlerinden bilgiler aldı.

Yorumlar (0)